mynewspapers.net

Hur man gör en japansk stil lampa & lykta

Hur man gör en japansk stil lampa & lykta


Piffa upp din inomhus eller utomhus utrymme med hemgjord japansk lampor och lyktor. Även om de ser komplicerat, de är enkla att bygga och göra en imponerande effekt hängande från taket eller placerad på marken. Det milda ljuset som filtrerar genom lampa eller lykta skapar en lugn atmosfär och fungerar som en iögonfallande konversation lappar. Använda färgglada papper med attraktiva mönster och texturer för lyktorna.

Instruktioner

• Skär åtta, vertikala längder av ¼-inch-thick trä bildar den inre ramen av lampan. Förvara bitarna 14 inches lång. Också skära åtta, ¼-tums-av-5½-tums räck.

• Skapa en ¼-tums-wide,? - tum - djup skåra 2 inches från vardera änden av en vertikal längd. Skapa ett snäpp ½ tum från vardera änden av fyra av de horisontella staplar som mäter ¼ tum bred och? tum djup.

• Skär varje ände av ett horisontellt streck i 45 graders vinkel. Den vinkel lutning måste stiga upp i avsnittet hack i horisontalplanet.

• Placera två lodräta streck parallella med varandra med skårorna vänd uppåt. Placera en v-form vågräta fältet så att dess skårorna rada upp mot skårorna på de två vertikala linjerna. Applicera trälim över skårorna och tryck ihop till förena den horisontella listen till de två vertikaler.

• Placera en andra, spårat horisontell på ojämn kant av vertikaler och lim tillsammans så att du bildar en lång rektangel. Upprepa proceduren för att bilda en andra, identiska, lång rektangel.

• Stå båda rektanglarna så deras vinklade ändar möter varandra. För att sammanfoga dem, limma de återstående räck mellan varje sida av rektanglarna. Ändarna bör utgöra 90-grader vinklar när sällskap. Limma ett ark rispapper eller färgade konstruktion papper till varje insidan av lampan.

• Rita konturerna för fyra benen på ¾-inch-thick trä. Håll varje ben 17 inches lång och 1½ inches bred. Kurvan de senaste 3½ inches av varje längd bukta ut genom 1 tum. Klipp över konturerna med en såg så du har fyra ben.

• Bilda två skåror på insidan av benet där den börjar bukta ut. Bilda en ¼ tum bred och lika tjocka notch 2¼ inches från toppen, och en annan identiska notch 12 inches från toppen av samma ben.

• Skapa åtta, ½-tums likbenta trianglar från ¼-tums tjock trä. Varmlimma fast spetsen på varje triangel och infoga det i ett snäpp i benet. Gå med benet till varje hörn av rektangeln konstruktion papper. Mät och kapa en 7½-tums fyrkant från en ½-inch-thick trä. Limma den mot toppen av rektangeln lampan.

• Vik ett ark konstruktion papper på mitten med långsidorna är tillsammans. Mark 2 inches längs den övre kanten och två sidor av det vikta papperet innan bildar vertikala slitsar genom luckan.

• Vik bladet och limma kortsidorna ihop till en cylinder. Skär ett cirkulär utklipp för att bilda basen av cylindern och limma ihop.

• Skär ett 8 - till 10-tum lång remsa av papper och limma dess ändar sidorna av cylindern för upphängning. Plats ett batteri drivs ljus över basen av den japanska lantern.