mynewspapers.net

Hur man gör en japansk Ahi Tower

Hur man gör en japansk Ahi Tower


En ahi tuna tornet ser imponerande på tallriken, men de är förvånansvärt lätt att göra med bara några få ingredienser och ring formar. Det finns ingen rätt väg att göra dem; Du kan använda något som det andra lagret, men mild smak frukter eller grönsaker och crabmeat anses generellt exceptionellt kompletterande tillbehör. Särskilt, tjänar tomat till att accentuera smaken av tonfisk.

Instruktioner

• Mosa 1 1/2 koppar tärnade tomater tills den är slät eller lägg dem i en matberedare eller mixer på en puré inställning. Dränera resterande vatten från tomaterna genom att sätta dem på en cheesecloth över en skål, slå allt i plast och placera skålen i kylskåpet över natten. Nästa dag, rör i 1 1/2 matskedar olivolja, en skvätt färsk peppar och salt. Alternativt kan du hoppa över saltet för en lägre salthalt måltid.

• Skär 1/2 en avokado i tunna skivor, men inte så tunn kan du se genom dem. Dessa kommer att placeras på separata lager senare.

• Mix 227gr tärnad rå tonfisk med 1 msk gräslök och 2 vitlöksklyftor eller lök tills blandas väl. Placera ring formar ovanpå en pergament-fodrade bakplåt och Lägg blandningen i formar i lika delar. Försiktigt sprids det med en sked tills det berör hela ringen.

• Lager tornet i vilken ordning du vill ha. Normalt tonfisken är på övre och undre skikten, med de andra ingredienserna inuti, men du kan välja att placera ett lager av tonfisk i mellan också, om du har nog av den blandningen över. Du kan också säsong lager med salt eller peppar, men överdriv inte. Fyll inte formarna så de svämma över eller ditt torn kommer att komma ut stökigt.

• Spraya en metall spatel med icke-minne matlagning spray och sedan glida den under den första ring formen tas bort från pergamentpapper. Placera ett torn på varje tallrik, försiktigt lyfta gjuta upp och bort. Om det fastnar, prova att köra en tandpetare runt insidan av ringen. Klä den färdiga produkten med några droppar olivolja.

• Garnera som du tycker passar. Om du har några överblivna tomatblandningen, scoop en liten del på varje tallrik att använda som en slags dippsåser. Citrus fungerar också bra, till exempel citron zest spån eller en citrus twist.