mynewspapers.net

Hur man gör en Igloo från sockerbitar

Hur man gör en Igloo från sockerbitar


Inuiterna stammar i norra Nordamerika använda igloos sättet att sydligare vildmarken upptäcktsresande använder tält. Inuiterna lever i permanenta strukturer för det mesta och bygga de igloos jakt expeditioner eller i en nödsituation. Dessa kupoler hyddor gjorda av is sköld de inne från vind och kyla. Öppningarna har långa tunnlar precis så stor att vicka genom att förhindra att vinden piskande genom öppningen. Skapa din egen igloo från sockerbitar gör ett kreativt komplement till ett diorama eller en intressant uppföljningsaktivitet att studera kallt väder biom. Dessa igloos är lika lätt att göra som de är roliga.

Instruktioner

• Vispa en äggvita med 1-½ dl florsocker i en stor skål, skapa en tjock vit pasta. Scoop pastan i en glasyr väska med en mycket fin spets. En plast dragkedja förvaringsväska med ett hål i ena hörnet fungerar lika bra.

• Badda lite ägg och socker pasta på botten av flera sockerbitar, ordna dem i en cirkel på tallriken. Upprepa med ett andra lager av sockerbitar, stapla dem över sömmarna mellan sockerbitar i din foundation cirkel.

• Fortsätta stapla sockerbitar och limma fast dem på plats. Bygga varje cirkel något inåt så cirklar sjunka i storlek och skapa en kupol. Låta kuberna torka i ungefär en timme.

• Bygga tunnel och dörren för din igloo genom limning två parallella sockerbitar på plattan framför din kupol ungefär en tum ifrån varandra. Limma två kuber på toppen av varje av dessa kuber, försiktigt trycka kuber inåt så att de börjar bukta in i en båge. Fortsätt limma på sockerbitar till slut bågen. Tillåta kuber att torka i en timme.