mynewspapers.net

Hur man gör en hibiskus formklippta träd

Hur man gör en hibiskus formklippta träd


Hibiscus formklippta träd ger en glad vertikal dimension i en krukväxt utomhusträdgård och Välkommen tropisk känsla som en krukväxt under vintern. I själva verket är det som vanligen benämns som en hibiskus formklippta träd inte en topiary alls, men en standard. Standarder och topiaries likna och orden används ofta omväxlande. Men ordet "standard" hänvisar till en anläggning beskäras för att växa på en enda stark stam medan "formklippta" hänvisar till ett format med hjälp av sekatörer och, ofta, tråd. Lär dig hur man tränar en baby hibiskus i bekant lollipop formklippta träd form att spara pengar, få förståelse för faktorer som påverkar lummighet och blossom produktion och vara en aktör på att växten förnyelse.

Instruktioner

• Överföra baby hibiscus växten i en liten kruka fylld med tillräckligt krukväxtjord så att basen av växten inom 1/2-tums av fälgen. Fyll runt växten med krukväxtjord och packa ner marken för att ta bort eventuella luftfickor.

• Placera grytan på fatet och vatten hibiscus grundligt.

• Gör en tunn men robust plast insats i marken så att den står upprätt ca 2 inches bort från anläggningen.

• Knyt hibiscus som insatsen försiktigt och löst under en nod där bladen möter stjälken med raffia.

• Placera anläggningen i ett soligt fönster.

• Beakta hibiscus noga när det växer. Nyp bort den nedre uppsättningen blad på stjälken när en ny uppsättning blad utvecklar på toppen. Binda stammen att plast insatsen efter varje flera inches av tillväxt för att skapa en stark vertikal stam.

• Börja forma den hibiscus När stjälken blir lång och stark nog att stödja de tunna grenarna på toppen när de börjar att fylla med lämnar. Beskära dessa grenar genom att skära med rena, skarpa saxar lite ovan och vinklade nedåt och bort från den plats där ett löv möter stammen att hetsa bud att generera ny tillväxt. Föreställa sig hur den nya tillväxten genererar uppåt och utåt från en nedskärning av beskärning kommer att fylla din topiary att avgöra var att ingripa. Välj platser där den nya tillväxten kommer att göra växten ser frodig.

• Gödsla den med en svag lösning av ett lågt fosfathaltiga gödselmedel varje vecka under säsongen tung tillväxt för att främja blommande hibiskus. Mata den varannan vecka under kallare månaderna.

• Transplantera hibiscus när växten tycks har vuxit ur sin pott. Välj en kruka 1 till 2 inches större och vatten växten grundligt efter omplantering.