mynewspapers.net

Hur man gör en hemmagjord WiFi antenn USB

Hur man gör en hemmagjord WiFi antenn USB


Bygga en USB hemlagad trådlösa nätverk antenn innebär skapandet av en R-SMA adapter, om det behövs. USB-enheter har normalt sin egen interna antenner, som måste ändras för användning med hemmagjord utrustning. Antennen själv kan vara en paraboliska skålen tillsammans med en standard trådlös rundstrålande antenn nod. Den genomsnittliga nätverk teknikern kan skapa en hemmagjord USB Wi-Fi-antenn i ungefär en timme.

Instruktioner

• Skapa USB till R-SMA adapter genom att ändra en USB wireless-G nätverksenhet. Denna lilla, tumme-stora adapter är en komplett nätverkskortet som ansluts till USB-porten på en dator eller laptop. Den enda nackdelen är dess inre, undermålig antenn. Ta isär plast höljet och leta upp antennen leads. De bör vara ganska uppenbart, som de antagligen säga upp in i en liten virad tråd eller en tråd bäddat in in i höljet.

• Lödning leads från inre antenn till en R-SMA antennkabel. Den positiva leda, som är ansluten till den interna kabeln i USB-enheten, måste lödas till yttre sköld tråd på R-SMA kabel. Centrala ledningen i R-SMA kabel är faktiskt negativt. Applicera en generös mängd lödtenn och säkra leder till styrelsen för enheten.

• Skapa en lämplig antenn från paraboliska skålen genom att placera standard antennen i centrum inuti kurva av skålen. Detta kommer att direkt en normalt rundstrålande signal, och kraftigt öka intervallet. Antennen kommer att ha en manlig R-SMA jack på botten eller ansluten via en kabel. Säkra antennen på plats med limmet. Placera ett fäste på baksidan av skålen, som kan vara så enkelt som en L-formad hållare och skruvar.

• Anslut antennens R-SMA kabeln till USB-enhetens nya kvinnliga kabel adapter genom att skruva den i medurs.

• Anslut USB-enheten en laptop eller dator och installera alla drivrutiner som krävs för att aktivera den. Denna programvara är modell-beroende, och borde ha kommit på en CD-ROM skiva med hårdvara.

• Montera paraboliska skålen i ett område utan hinder och testa signalen med en annan enhet i fjärran. Skålen kommer att ha en effektiv vinkel på omläggning av 30 grader, och måste säga direkt på den andra enheten för bästa prestanda.