mynewspapers.net

Hur man gör en hemmagjord solpanel för naturvetenskapliga projekt

Hur man gör en hemmagjord solpanel för naturvetenskapliga projekt


Foto Voltas solpaneler omvandla solstrålarna till elektricitet som du kan använda i ditt hem. De hjälpa till att minska din el-räkningar, och kan även sätta makten tillbaka på det rutnät som driver företaget köper från dig. Bygga ditt eget solpaneler kan du visa hur solljuset är ombyggda, och kanske vinna en rättvis forskningspris. Det är inte svårt att göra en hemmagjord solpanel.

Instruktioner

• Lägga ut en bricka och använda en penna för att skissera där du vill lägga de Sol-cellerna på den.

• Ställ in solcellerna på bricka konturerna i en serie. Placera varje solcell negativa flikarna så att de rör nästa cellens positiva kuddar för att slutföra hela kretsen. Om du har mer än en rad, Lägg ut cellerna kommer från vänster till höger i en rad och höger till vänster i nästa, omväxlande för varje rad.

• Limma cellerna på plats. Placera en sandskädda av silikon täta i mitten av baksidan av varje cell och ange det i dispositionen som du gjorde för det på bricka.

• Löda flikar från varje cell till kuddar på nästa cell på bricka. Löda tabbing material till kuddar i slutet av serien också, så det finns kopplingspunkter i båda ändar av solpanelen.

• Kör alligator clips på en voltmeter till flikarna i vardera änden av det cell-serien på solpanelen. Placera panelen i solen och mäta spänningen produceras på voltmetern.