mynewspapers.net

Hur man gör en hemlig spion kod

Hur man gör en hemlig spion kod


Hemliga koder finns metoder för att ersätta siffrorna för bokstäver i ett meddelande så att endast den avsedda mottagaren förstår orden. Barn som leker hemlig spion spel måste ha praktisk koder att skicka sina viktiga meddelanden till kollegorna spy. Många barn njuta av pussel aspekten av räkna ut koder, och koderna hjälpa uppmuntra logiska tänkande och stavning färdigheter. Spion koder kan vara enkla eller avancerade, så du kan lära dem att en mängd olika åldersgrupper.

Instruktioner

Baklänges alfabetet

• Skriv ner alfabetet allt på samma rad, att se till att bokstäverna är stora och fördelade jämnt på papperet.

• Skriva alfabetet igen i en rad under den första raden, men skriver det bakåt. A i den första raden bör ha en Z undertill, och så vidare för hela alfabetet. Detta är din kod.

• Skriv ditt meddelande på ett separat papper, skriva tryckbokstäver och lämnar ett utrymme under varje rad så att du kan översätta koden bokstäverna till sidan.

• Börja med den översta raden i din kod och den första bokstaven i ditt meddelande. Titta på den första meddelande bokstaven i den översta raden. Gå ner till den andra raden och hitta matchande bokstaven. Skriva denna matchande kod brev under den första bokstaven på sidan meddelande. Hitta den andra bokstaven i ditt meddelande, gå för att hitta koden bokstaven som går med det och skriva den andra kod bokstaven på din meddelande sida. Gör detta med alla bokstäver i ditt meddelande.

• Kopiera din översatta meddelandet på ren ark av papper och skicka den till andra spionerna i nätverket. Se till att den andra spionen har nyckeln till översätta det kodat meddelandet.

Blockchiffer

• Rita en graf på en bit papper med fyra eller fem rader och kolumner. Skapa i rutnätet med samma antal rader och kolumner. Göra detta grid större eller mindre, beroende på antalet bokstäver i ditt meddelande.

• Skriv ditt meddelande i utrymmen i rutnätet med en bokstav i varje utrymme. Börja längst upp till vänster, fyll i den första raden, sedan gå vidare till den andra raden utan att lämna några mellanslag mellan bokstäver. Om det finns platser kvar i slutet av din rutnät, fylla dem med punkter, frågetecken eller utropstecken.

• Börja din kodat meddelande på ett separat papper genom att skriva antalet rader och kolumner för den första symbolen. Detta sätt din kod partner vet hur stor av ett rutnät att dra för att översätta koden.

• Skriva den första bokstaven i den översta raden som den andra siffran i det första kodade ordet. Skriva resten av bokstäverna i den första kolumnen ner som resten av siffrorna i det första ordet. När du är klar kolumnen lämna ett utrymme som om detta var slutet av ordet.

• Skriva bokstäver eller skiljetecken i varje kolumn som ett annat ord i det kodade meddelandet. Det färdiga kodat meddelandet har alla samma antal siffror utom det första, på grund av antalet i början.

Pigpen kod

• Rita en tic-tac-toe styrelse, sedan en stor X. dra en annan tic-tac-toe och sedan en annan X. sätta en prick i varje utrymme i andra tic-tac-toe och andra X. Prickar bör vara nära raderna som omger det utrymme, för att lämna plats för bokstäver som ska fyllas i.

• Skriv bokstäverna i alfabetet i utrymmen i dessa fyra siffror. Sätta en i det övre vänstra utrymmet i den första tic-tac-toe, ända till Z i botten utrymme i andra X.

• Titta på varje bokstav i varje separat utrymme. Varje bokstav har en unik uppsättning linjer runt det och prickar antingen i det eller inte. Utrymmet med bokstaven A ser ut som en bakåt capitol L. Utrymmet med L i det ser ut som en <.

• Skriv din kodat meddelande genom att rita de siffror som matchar varje bokstav i meddelandet. Bara någon med samma ritade siffror kan räkna ut menande av symbolerna i meddelandet.