mynewspapers.net

Hur man gör en halv tum tre läder Obs bok bindemedel

Hur man gör en halv tum tre läder Obs bok bindemedel


Läder Obs boka bindemedel är mycket tålig och ofta dyr. Skapa din egen läder pärm är inte så svårt som det kan tyckas. I grund och botten kan en enkel läder pärm skapas genom att skära en bit läder tillräckligt stora för att täcka dina papper val och tillräckligt tjock för att hålla en halv tum av dessa papper. En icke-fray tyg kan limmas på insidan av läder och hål stansas på båda sidor om ryggraden för bindery ringar. När du gör en enkel bindemedel har du grundläggande kompetens att göra en tre-läder pärm.

Instruktioner

• Välj tre olika läder. När det är möjligt försöka använda läder som är samma tjocklek eller flexibilitet. Bärbara datorer måste vara ganska stel, så mycket mjuk läder skulle behöva monteras för att hålla upp som en anteckningsbok. Genom att välja naturligt styvt läder, kan du undvika ytterligare steg.

• Välj ett mönster eller en design för att kombinera dina tre läder. Skissa upp ditt mönster på papper som är 11 1/2 av 20 inches. Detta är din färdiga storlek. Klipp ut mönstret med sax efter märkning varje avsnitt med en färgkod.

• Spår runt utsidan av varje mönster på lädret med en märkpenna. Klipp ut alla dina pjäser med läder sax. Se till att du håller en skiss av hur dina pjäser är ordnade.

• Hammare hål i läder med en thonging mejsel, ett massivt trä block och en klubba. En thonging mejsel är en läder verktyg som är ungefär som en gaffel. Det kommer att slå flera jämnt fördelade hål som används för snörning läder tillsammans. Placera den läder uppåt över lövträ. Placera mejseln på startpunkten och hammare stämjärn med en hammare.

• Snöra dina bitar av läder tillsammans med en loop stygn. Klipp sladden snörning 3 till 4 fot lång. Placera den sista halv-tums av sladden längs sömmen där två bitar av läder kommer att knytas ihop. Sladden bör möta den riktning du kommer spetsar. Få din sladd upp bakifrån genom översta hålet. Korsa över lädret till översta hålet i andra läder lappa. Gå under och komma upp genom andra hålet i den första lädret. Fortsätt tills din täcka är spetsad.

• Slå sex hål i omslaget. Med locket om horisontellt på ditt arbetsbord. Mäta över på vänster sida 8 1/2 inches. Mäta över från höger sida 8 1/2 inches. Placera en tre-håls notebook pappersark på din första märket. Center papper i din 11 1/2-tums längd. Markera din hål. Vänd på papperet och upprepa i omvänt för din andra uppsättning av tre hål. Slå din hål med ett hål eller en stor sylen.

• Skära tyg 11 1/2 av 20 inches. Sy en fjärdedel-tums fåll runt alla sidor. Spraya tyg lim till baksidan och centrum och fästa tyget på insidan av omslaget, att trycka fast. Peta din hål genom tyget. Gänga tre bindery ringar genom varje uppsättning hål.