mynewspapers.net

Hur man gör en halsduk med ögonfrans garnÖgonfrans garn är en nyhet garn. Den har korta längder av tråd längs hela längden på garnet, gör att det ser lurviga eller otydlig. Ögonfrans garnet kommer i en mängd olika färger och har många texturer--metalliska trådar, band och fjäderlätt trådar. Det kan vara bra, fuzzy, lurviga eller chunky. Eftersom garnet är huvudattraktionen, och det döljer något mönster du kan sticka, är bästa sömmen för ögonfrans garn en enkel rätstickning, sticka varje rad.

Instruktioner

• Sticka en färgruta. Lägg upp 20 maskor och sticka för 20 rader. Mät bredden för att se hur många stygn per tum du stickning. Om din bit mäter 4 inches bred, till exempel då du stickning 5 stygn per tum. Använda denna siffra för att beräkna antalet maskor du behöver för att kasta på för bredden på scarf du vill göra. Om du vill ha en halsduk som är 8 inches bred, och du stickning 5 stygn per tum, måste du kasta på 40 stygn.

• Börja din rösterna genom att göra en slip knut. Gör en ögla av garn med fingrarna om 20 inches från slutet av garnet. Sätt spetsen på en stickning nål genom öglan, wrap ena änden av garnet runt nålen att göra en andra liten slinga. Dra en slinga genom den första en och dra åt de två ändarna av garnet så resterande slingan är ombonad. Nu, håll att nålen i vänster hand. Håll den andra nålen i höger hand. Sätt spetsen av den högra nålen genom öglan på vänster sticka. Linda garn (inte svansen) runt spetsen av den högra nålen och sedan arbeta att spets genom den första öglan så att nu har du två slingor, en på varje nål. Skjut in den nya slingan över på den vänstra nålen, bredvid den första öglan. Nu gör det igen - glider spetsen av den högra nålen genom den nya maskan på vänster sticka. Vira garnet runt spetsen av den högra nålen och dra igenom den andra slingan. Nu har du tre öglor. Tryck den nya slingan på den vänstra nålen, så nu finns det tre slingor. Sticka en annan slinga och skjut den på vänster sticka. Hålla upp tills du har det nödvändiga antalet stygn. För att sticka den andra raden, gör du samma sak med en förändring. Sätt spetsen av den högra nålen genom den första öglan på vänster sticka. Linda garn (inte svansen) runt spetsen och dra tillbaka genom den första maskan. Den här gången, skjut den gamla stygn bort den vänstra nålen och lämna den nya maskan på höger sticka. Upprepa tills du har stickat en ny rad av stygn och de är alla på höger sticka. Sedan lägga höger sticka i vänster hand och göra det igen. Detta stickning, och mönstret gör det kallas en "rätstickning."

• Kasta på antalet maskor du beslutat om och sticka varje rad tills halsduken är så länge du vill eller du får slut på garn. Eftersom ögonfrans garn har så många lösa trådar, se till att du stickning med bas garnet, inte "ögonfransar." Maska av den sista raden. Sticka två maskor. Dra den högra maskan över den vänstra stygn och avhopp om nålen. Sticka en maska, dra den högra maskan över vänster hand sy och släppa den av nålen. Fortsätt tills du bara har en maska kvar. Klipp ditt garn med sax och dra svansen ordentligt genom den sista maskan att göra en knut. Weave svansen i brödtexten i halsduken.