mynewspapers.net

Hur man gör en guiden personal

Hur man gör en guiden personal


En guiden personal är i grunden en vandrande personal som har varit prydd med mönster, stenar och andra markeringar för att gör dess speciala till dess ägare. Att göra din egen guiden personal är en övning i carving och träbearbetning som ett sätt att vara kreativ och göra dig själv en unik tillbehör. De som blir mycket skickliga på att göra guiden stavar kan även sälja dem vid sammankomster som en renässans rättvis. Guiden stavar är gjorda av kvalitets lövträ och kräver endast grundläggande verktyg för att göra.

Instruktioner

• Välj din trä klokt. Guiden stavar är gjorda av hårda träslag som ek och cederträ som motstår termiter och gjutformar. Hitta en relativt rak gren som är fri från knotholes och passar din storlek. Den guide personalen bör komma till om din hals eller haka nivå när stående med det planterade i marken framför dig.

• Använder carving kniven för att skala grenen av bark och några knoppar på grund av mindre grenar eller vändningar. Remsor virket i långa, raka linjer, från kroppen, att undvika alla skador och se till att yta är slät.

• När personalen har berövats all bark och orenheter, Använd pimpsten eller sandpapper för att putsa den. Arbeta bort eventuella klumpar, gupp eller återstående knoppar som inte var skalade bort av kniven.

• Rista en V - eller tri-formad kil in i toppen av personalen. Passa denna kil att hålla crystal orb eller pannå sten som kommer att pryda toppen av din guiden personal. Polera detta område bort med pimpsten eller sandpapper också.

• Rista några mönster som du vill in i halsen på personalen. Celtic knop, Native American geometriska mönster och nordiska runorna gör bra guiden personal mönster.

• Måla i den snidade mönster med dina färger val. Svart färg ser bra ut på ljusare träslag som ek, medan rött och vitt verkligen sticker ut på mörka träslag som ceder. Låt färgen torka ordentligt.

• Tillämpa ytbehandling olja över personalen. Gnugga oljan djupt in i träet, ansöka om ett nytt flera gånger så att träet har en chans att suga upp. Låt oljan torr.

• Fäst den crystal orb eller pannå sten till topp av din guiden personal och säkert på plats med läderremmar.