mynewspapers.net

Hur man gör en grekisk komedi Mask

Hur man gör en grekisk komedi Mask


Grekiska dramat masker har använts i hela antikens historia för att anta lekar, sketcher och partitur för publik. Dessa masker var oftast gjorda av läder, sten, linne eller trä. Människohår, färg och sniderier accentueras känslor eller karaktär skådespelaren försökte skildra. En grekisk komedi mask är lätt att återskapa används som rekvisita i lekar eller för väggdekoration. Tillverkad av material som papper och hantverk, kan grekiska masker skildra en mängd olika känslor, beroende på användning och funktion av masken.

Instruktioner

• Ta en vit kopia pappersark och placera den över ansiktet. Med en markör eller penna, noggrant beskriva formen på dina ögon, ögonbryn, näsa och mun. Spåra andra områden, såsom kinder och öron, att få en uppfattning om var man kan dekorera och fyll med färgade markörer eller pennor. Le när du spåra konturerna av din mun. Detta kommer att ge din mask en glad uttryck. Dra formen runt kanterna på ditt ansikte.

• Klipp ut formen på ditt ansikte med sax. Peta ett hål i centrum av ögat former och skär försiktigt ut ögon, näsa och mun. Efter styckning former, kan du spåra din mask på konstruktion papper som är tjockare och tåligare än kopieringspapper. Klipp ut figurerna igen.

• Klipp remsor av bygg-papper och limma runt kanterna på masken att representera hår. Färg på kinderna och ögonbryn eller öron med markörer eller limma former av olika färgade konstruktion papper till representerar delar av ansiktet. Låt limmet torka.

• Åtgärd elastiskt snöre tvärs över huvudet. Inkludera extra längd för kopplingsförbehåll. Skär elastiskt.

• Slå hål på vardera sidan av din mask öron och binda elastisk string på varje sida. Placera masken över ansiktet för att bära i produktioner, eller använda elastiska för att hänga masken på väggen.