mynewspapers.net

Hur man gör en gitarr rörförstärkare med en gammal Radio, fonograf eller bandspelare

Hur man gör en gitarr rörförstärkare med en gammal Radio, fonograf eller bandspelare


Rörslutsteg är mycket eftertraktade för sina varma, klassiska ljud. Före utvecklingen av transistorn i mitten av 1950-talet hittades rör i alla TV-apparater, radioapparater och förstärkning system. Äldre bandspelare har en unik och fungera som gör dem prime kandidater för konvertering till en gitarrförstärkare. Vissa fonografer och radioapparater erbjuder samma förmåga, även om de ofta inte. Äldre amerikansktillverkade rullbandspelare bandspelare har ingångar och utgångar, så att kraften i deras rör för att användas som en mellanhög grad rör förstärkningen system.

Instruktioner

• Titta bakom din enhet. Du bör se åtminstone tre 1/4-tums uttagen. Leta efter uttaget märkt, "Phono i." Om det finns ingen jack med den här etiketten, har några bandspelare en märkt "mikrofoningång." Fonografer kan kalla jack, "Aux i."

• Anslut din 1/4-tums kabel till en ingång.

• Titta bakom din bandspelare för en switch. Växeln bör säga "rekord" och "PA" läge." När aktiverad "Record Mode", registreras alla ljud som går in i enheten till band. När inställd på "PA Mode", kommer att din bandspelare fungera som en förstärkare. Ange din bandspelare till "PA läge."

• Anslut den öppna änden av din 1/4-tums kabel till din gitarr.

• Aktivera din bandspelare och låt det varma upp för en liten stund.

• Höj volym rattarna på din gitarr och bandspelare. Strum din gitarr tills du hör ljud ur högtalarna enhet.