mynewspapers.net

Hur man gör en förnuftig hemstädning checklista

Hur man gör en förnuftig hemstädning checklista


Städa huset kommer att gå mycket smidigare om det sker på ett organiserat sätt. Detta kan vara svårt när du tittar på ditt hus som en hel enhet som behöver rengöras från topp till botten. Nyckeln till att göra upp en checklista för effektiv storstädning är att närma det med målet att separera och kokar det till mindre bitar som tar mycket av ångesten i ekvationen.

Instruktioner

• Gå över varje rum eller område som behöver rengöras individuellt. Detta inbegriper delar av hemmet som garage och uteplats samt alla inre rum. Göra en omfattande lista över allt som behöver göras för att få dessa rum och områden ser som du vill.

• Skapa ett schema för hur ofta dessa enskilda storstädning sysslor bör göras. Lite städning kommer att behöva göras nästan dagligen medan andra aktiviteter kan kontaktas på månadsbasis eller ännu mindre ofta. Vara realistiska om hur lite eller hur mycket tid det tar för att gå från att vara rena för att behöva rengöras igen. Skapa ett schema som tydligt visar hur ofta rengöring bör göras.

• Tilldela storstädning uppgifter och sysslor till andra medlemmar i hushållet. Ge dessa jobb ut enligt kapacitet snarare än plats. Till exempel, om din son är mer skickliga på att städa upp ett rum än sin syster, ge honom jobb med att städa upp hans systers rum och sin egen. Vädjar till styrkan i de olika individerna när tilldela rengöring aktiviteter. Ge denna person med stark organisationsförmåga jobb för att få garaget tillbaka i ordning. Tilldela kök arbetsuppgifter till de som gör de mest matlagning.

• Skriva ut veckoschema storstädning uppgifter och publicera den på en framträdande plats. Detta schema kan skrivas på en torr styrelse eller svarta tavlan eller någon annan typ av tillgängligt, men se till att alla ser det dagligen och har åtagit sig att göra sitt tilldelade arbete.

• Ge en tidslinje för sysslor utöver sysslorna och vars jobb det är att göra dem. Se till att alla i kammaren förstår att deras tilldelade aktiviteter måste utföras av en tidsfristen. Införa ett lämpligt straff för att slutföra sysslorna som städning av denna tidsfrist inte.

• Vara flexibel när du först skapar din rengöring checklista. Experimentera med tilldela olika aktiviteter till olika medlemmar av hushållet att upptäcka som är mest effektiva på vilka särskilda jobb. Fortsätta att vara flexibel när du skapar tidsfrister. Möjliggöra handel av jobb mellan hushållsmedlemmar snarare än strikt om införande av en uppsättning uppgift.