mynewspapers.net

Hur man gör en forntida grekiska scrolla

Hur man gör en forntida grekiska scrolla


Återskapa en forntida grekiska scrolla är ett effektivt projekt för elementära, mitten och klass projekt, och ett bra sätt att lära sig om forntida grekisk historia och kultur. Har eleverna skriva rapporter om grekiska kulturen eller illustrera grekiska mytologier på deras rullar är mer intressant och engagerande än att använda vanligt vitt papper. Genom att följa några enkla steg, kan ett nytt pappersark ha karaktären av en mycket gammal grekisk rulla.

Instruktioner

• Brygger en pott av svart te, med cirka fem tepåsar. Hålla tepåsar efter bryggning.

• Som ut en handduk att arbeta med eller använda en yta som kan färgas. Lägg ut din stora pappersark. Blötlägg en av tepåsar och lägg det på papperet. Låt te tränga in papperet, färgning för att ge det en äldre effekt. Fortsätta att göra samma sak med resten av tepåsar. Använda några av väskorna som en pensel för att tvätta te färgen på dina papper. Fortsätt tills papperet är helt täckt.

• Linje torka din papperslapp. En gång torr, upprepa te färgning processen på den andra sidan och linje torr igen. Om det inte är tillräckligt mörk, kan du alltid lägga mer fläcken till torrt papper.

• Skriv ut grekisk mytologi med en svart bläckpenna i kolumner kommer från vänster till höger. Alternativt, tilldela studenter att skriva sin rapport om Grekland eller grekiska historien om rullen, och har dem illustrera sin berättelse i grekisk stil, inklusive siffror från antika grekiska konsten och mytologi eller uppsättningar med grekiska bokstäver att ge deras bläddra mer karaktär.

• Crinkle delar av papper att ge det ålder. Du kan ta en tändare eller använda spisen och bränna bort några av kanterna så att det ser mer väderbitna.

• Rullas ihop båda sidor av papperet ända tills de möts i mitten. Sätt två fasta föremål (som en tung bok) på varje sida av de hoprullade papperet och en ljus bunt papper (ca 10 ark regelbundna brev-papper) ovanpå för att hålla den på plats. Öppna upp efter ett par timmar. Lockarna ska nu stanna och det bör se ut som en bokrulle.

• Limma trä dymlingar till kanterna på pappret så att det kommer sluta ses inne i lockarna. Låt den torka. Detta är ett valfritt steg, men ger din bläddra mer karaktär.