mynewspapers.net

Hur man gör en forntida egyptiska spjut

Hur man gör en forntida egyptiska spjut


Möjligen den äldsta fighting redskap i världen, spjut har ett betydande arv både som en jakt enhet och ett vapen. Gamla egyptierna använde en 5 - till 6-fots axel tippas av ett löv-formade blad. Nyskapande för sin tid, egyptiska spjutet var avsedd för både stötande och skära eller klippa attacker. På grund av spjutet något kortare längd, en person kunde vara lätt svinga det i ena handen medan du håller en sköld i den andra. Med ett minimum av verktyg och material, och ett skarpt öga för detaljer, kan praktiskt taget alla åter skapa en forntida egyptiska spjut.

Instruktioner

• Utse en arbetsyta med gott om ljus för montering av din spjut. Rensa området av någon smuts, skräp och damm.

• Lyft din trä skaft och besluta om den exakta längden på ditt spjut. Praktiken överföra vapen mellan händerna och flytta axeln i en åtta formation att bestämma en bekväm längd. Mät och markera din önskad längd med en markör.

• Sätta på skyddsglasögon och handskar och aktivera mitre-box sågen. Göra önskad cut med sågen och sand hörnen av spjutet tills de är snyggt rundade, med hjälp av en elektrisk slipmaskin.

• Bestäm vilken ände du vill din spjut blad att gå och göra en rak linje i mitten av axeln som slutet. Åtgärd 2 1/2 inches ner i schaktet och göra en markering. Använd tabellen sågen, skapa ett snitt direkt ner i mitten av axeln längs linjen du markerat i slutet. Applicera tryck tills spåret har skurits till 2 1/2-tums poängen.

• Rengör ytan av alla sågspån och placera metallplattan på ytan. Med märkpenna, dra ut din önskad löv-formade blad när du utformar en 2 1/2-tums bas längst med en liknande tjocklek som din trä skaft. Försiktigt skära formen ut med rutan mitre såg med hårdmetall spets och slipa ner metallen med hjälp av en elektrisk slipmaskin tills du har avslutat ditt spjut tips.

• Tillämpa lim på båda sidor av din 2 1/2-tums spjut blad bas. Infoga spjut bladet i spåret i trä axeln, med spjut spetsen pekande uppåt, och noggrant fästa området där spjut bladet möter axeln med flera längder av hampa i tätt bundna ringar.