mynewspapers.net

Hur man gör en forntida egyptiska docka

Hur man gör en forntida egyptiska docka


Leksaker och dockor har hittats i många egyptiska gravar, antingen eftersom barn lekte med dem eller att företräda människor som slavar eller tjänare. Dockor i gravar är en av tre typer: ledad trä eller lera dockor som liknar marionetter utan strängar, rag dockor och paddla dockor. En paddel docka är en platt tunn bit trä eller torkad lera med en rundad topp och bredare botten ansluten med en smal hals avsnitt. Deras "hår" är unikt egyptiska, består av pärlband att replikera i liten skala fashionabla egyptiska Flätade frisyrer för 4000 år sedan.

Instruktioner

Att göra en paddel bas

• Sprida din plast dropcloth på ett bord eller kala golv och dimma lätt med vatten från en sprayflaska. Placera brödkavel och kniv där de kommer att vara tillgänglig.

• Rulla lera i en stor, även bollspel. Om det är svårt att rulla, dimma med vatten och knåda och rulla igen tills lera formbart och håller ihop väl.

• Placera lera på mitten av vatten-imma område och platta försiktigt. Om kanterna spricka alltför, upprepa steg 2 och försök igen. Dimma brödkavel med vatten och använda det för att kavla ut leran i en stor oval om en halv tum tjock.

• Etch ut en paddel form på platta lera med spetsen på kniven. Det bör vara ungefär jordnöt-formade, med ena änden av jordnöten omkring 50 procent mindre än i andra änden.

• Skär lera runt paddeln formen. Lagra överskott lera för senare användning. Ta försiktigt bort formen paddla från dropcloth; skala bort dropcloth om det behövs, men vara försiktig med att böja formen lera. Med blöta fingrar, släta kanter och andra ojämna fläckar på paddeln.

• Rulla ut en liten orm av lera från den extra lera som avsatts, platta sedan för att göra en egyptisk kragen halsband. Forma detta till en grov "C", vilket gör den centrala delen lite bredare än de två ändarna.

• Poäng på baksidan av halsbandet genom att göra små kors märken över hela det. Betyg avsnittet i den docka "hals" där halsbandet bör fastställas. Använda din mister något dämpa båda korsvis mönster, sedan ordna din halsband på dockan, gjorde sidor röra, och tryck försiktigt dem tillsammans. Den fuktiga leran på scoring områden kommer att slås samman, agerar som klister när dockan är torr.

• Dekorera den lera docka "kläder" sektioner genom att använda kniven och andra föremål som dymlingar, gafflar eller dina naglar att imponera på mönster och konturer. Du kan också forma en näsa av lera och använda scoring teknik ovan för att förankra den i ansiktet, men detta är inte absolut nödvändigt.

• Ta bort lera paddel formen från dropcloth noggrant. Inte böja dockan eller smeta ut ditt arbete; Om du inte kan ta bort den utan att detta händer, lämna den på dropcloth. Ställ det åt sidan att torka i ca 24 timmar i en nonhumid miljö.

Dekorera dockan

• Sträng pärlor på din tråd att göra korta trådar ca 4 till 8 inches i längd. Att lämna ungefär fyra inches unbeaded snöre i ena änden så du kan knyta till doll's huvud senare.

• Kontrollera lera. Det är tillräckligt torrt om färgen visas konsekvent och du kan inte göra en fördjupning i ett diskret läge med nageln. Om leran inte är ännu torra, ställ åt sidan för en annan dag.

• Måla torr lera dockan med antingen akvarell eller akrylfärg. Använd fetstil, levande röda och apelsiner på klänning mönster och kragen halsband, och måla huden mörk; Egyptierna varierade i hudton från oliv till Nubian svart. Limma andra pärlor eller dekorationer till klänningen om du önskar.

• Rita traditionella egyptiska tung svart eyeliner runt varje öga och måla dockans läppar röda.

• Knyt pärla-strand håret på plats av gängning unbeaded ändarna på varje snöre genom framsidan av hål vänster runt den docka hårbotten och knyta dem till sig med hjälp av någon stil Knut som inte glider loss. Skär av eventuella överskott sträng.

• Tillåt dockan att torka över natten.