mynewspapers.net

Hur man gör en flätad T-Shirt matta

Hur man gör en flätad T-Shirt matta


Om du har en massa gamla T-shirts, kan du förvandla dem till heminredning. Göra en flätad T-shirt matta med ännu begränsad sömnadsskicklighet; antal T-shirts du har på hand avgör storleken på din matta. Använda dessa flätade mattor som dynorna i en liten storlek eller göra större bitar att tjäna som området mattor, välkomnar mats eller stänk mats i köket. Använda T-shirts kommer att göra mattor maskin-tvättbara och dryable också, så de är lätt att sköta.

Instruktioner

• Skär en stor rektangel från framsidan och baksidan av varje T-shirt. Skär dessa rektanglar i långa remsor som är varje 1 1/2 inches bred.

• Ta tre remsor och hålla ena änden av varje band tillsammans. Safety pin dessa remsor till en arbetsyta som en kudde eller madrass.

• Fläta de tre band tillsammans, på samma sätt som du skulle fläta hår. För att göra detta, ta remsa A (vänster) och passera det över remsan B (centrum). Sedan ta band C (höger) och passera det över remsan B. Fortsätt att alternera, tar remsan till vänster över centrum och sedan en till höger. Sluta när du har cirka 1 1/2 inches kvar av varje remsa.

• Vik nederkanten på en remsa och skär en liten skåra på luckan. Detta kommer att placera skåran i tyg centrum, bara i från den nedre kanten. Upprepa detta med de andra två remsorna i din fläta och med tre nya remsor av T-shirt tyg. Ta en ny remsa av tyg och passera det första skåran; ta den motsatta änden av den nya remsan och passerar det genom skåran på samma band. Nu har du gjort typ av en slipknot bifoga detta nya band till din ursprungliga en. Upprepa med de andra två remsorna.

• Fortsätta att fläta och remsor tills du får slut på T-shirt tyg.

• När du kommer till slutet av tyget, göra ett stygn genom alla tre remsor att hålla dem samman och säkra flätan. Spolen därför inåt på sig att göra en spiral, och Lägg den platt på ett bord. Gör några stygn mellan omgångarna av spiralen att hålla dem tillsammans. Fortsätta att spiral flätad tyget runt sig för att göra en rund form, lägga stygnen som du går för att hålla ihop. När du är klar, säkra sista slutet av flätan till mattan och vänd på den så att stygnen kommer inte att visas när du visar mattan.