mynewspapers.net

Hur man gör en falsk glasmålning

Hur man gör en falsk glasmålning


Hantverkare har använt tekniken av målat glas i århundraden. Enligt föreningen konst glas, "Tekniker för glasmålning konstruktion beskrevs av munken Theophilus som skrev en anvisningar för hantverkare om 1100AD." Målat glas äger en dual estetiskt värde genom att den presenterar en trevlig design och tillåter olika färgade solljus till diffunderar genom dina fönster. Medan vissa hem är lyckligt lottad som innehåller fönster med målat glas, gör många det inte. Lyckligtvis kan du göra din alldeles egna blyinfattade fönster som visar upp någon design som du vill skapa.

Instruktioner

• Mäta måtten på fönstret som du vill ska täcka. Skär en bit svart konstruktion papper med de exakta måtten.

• Rita en design på svart Bygg-papper som du vill använda din falska målat glas fönster att ha med en vit färgad penna. Du kan rita något enkelt som en blomma, eller något mer komplicerat som ett geometriskt mönster. Eller du kan gå till en webbplats, som fri-stainedglasspatterns.com eller Freepatternsforstainedglass.com, och välj ett mönster och skriva ut den från datorn.

• Skär ut bitar av mönstret där "målat glas" kommer att gå med din Exacto kniv. Till exempel om du ritade en blomma, du kommer att skära ut kronbladen, lämnar och stjälkar. Bestäm vilka färger du vill varje del vara.

• Klipp ut små bitar av olika färgade papper som är något större än varje tom plats i din design. Placera några prickar av hantverk lim längs omkretsen av varje vävnad papper. Tryck på varje bit av mjukpapper till dess lämplig plats. Se till att varje del av mjukpapper vilar tautly över dess utsedda området. Låt det torka.

• Skär fyra separata remsor av dubbelsidig tejp som är lika lång som varje respektive sida i fönstret. Placera varje remsa på dess rätt område på sidan av pappret som innehåller limmet. Tryck på målat glasfönster onto den riktiga fönstret. Tryck ner ordentligt på det så att det gör en tät förslutning.