mynewspapers.net

Hur man gör en fackverket bro från tandpetare

Hur man gör en fackverket bro från tandpetare


Bygga en fackverket bro från tandpetare är ett gemensamt science klassprojekt avsett att undervisa distribution av kraft, kapacitet, flexibilitet, styrka och grundprinciperna för engineering. Lärare kan bryta klasser eller grupper av elever i team att tävla för att se vem kan bygga den starkaste bron. Den vanligaste bro konstruktionen används i den här övningen är Warren truss bron, patenterad av James Warren och Willoughby Monzoni 1848. Det finns många varianter på denna grundläggande design, som Warren vertikalt stöd fackverket och Warren Subdivided fackverket. Innan du försöker skapa komplicerade strukturer, är det bäst att behärska grundläggande Warren konstruktion.

Instruktioner

• Rita en plan för att skala för båda sidor och botten av din bro. Kontakta teknik och fysik resurser innan du försöker utveckla för mycket grundläggande Warren konstruktion. Det är viktigt att inkludera diagonal takstolar som pekar till mittpunkten av bron. De diagonala takstolarna ta på komprimering och stress av oavsett belastning korsar bron, att hindra den från att kollapsa. Rita in förstärkningar för diagonal takstolar med flera tandpetare.

• Lägg ut dina tandpetare ovanpå design. Noggrant limma ihop dina tandpetare (men inte till papper) så att de skapar två sidor och botten för din bro. Låt limmet torka helt (två till fyra timmar bör vara tillräckliga).

• Undersök din bro bitar, jämföra dem till exempel på en Warren truss i böcker eller online. Om du ser svaga punkter, stärka de områdena med extra tandpetare. Om du planerar att dela upp din bro takstolar, lägga till de tandpetare i din design på denna punkt och limma fast dem på plats. (Kan de tandpetare att torka, för.)

• Montera bitar av din bro med lim. Att projektet ska torka över natten innan testning förmåga.

• Bygga en bas för din bro efter anvisningarna i ett diagram som bas.