mynewspapers.net

Hur man gör en enkel overheadprojektor

Hur man gör en enkel overheadprojektor


Du kan göra en enkel LCD overheadprojektor från lättillgängliga delar att njuta av den stora skärmen upplevelsen hemma. Bygga en LCD overheadprojektor innebär montering en strippad LCD-skärm på toppen av en standard OH-projektor. Detta gör set-up att projicera bilder på LCD-skärmen på en vägg, liknar hur beräknas den OH-film. Även om en hemmagjord projektor kanske saknar många av de avancerade funktionerna eller alternativ av en märkesvaror projektor, kommer att bygga en projektor hemma vara betydligt billigare än att köpa en. Innan du börjar, se till att LCD-skärmen och projektorns säng--fönstret ljus--är samma storlek. Om du har antingen en av de två enheterna (projektorn eller LCD-skärmen), få den andra beroende på storleken på den enhet som du redan har.

Instruktioner

• Demontera LCD-skärmen. Processen kommer att bero på huruvida du tar sönder en gammal bärbar dator eller en stationär bildskärm du inte längre använder. Om det är en bärbar dator, ta bort skärmen bezel med ångra skruvar från ramen håller skärmen. Ta bort baksidan hölje först för en datorbildskärm.

• Koppla ur kraft och videokablar från skärmen. LCD-skärmen är ansluten till kablar som måste vara ogjort innan skärmen kan dras ut. Leta upp de anslutande hamnarna på skärmen och dra försiktigt ut kablarna, utan för att bryta den plast församlingen i slutet av kablarna. Du kan behöva manövrera eller lossa kablarna.

• Ta bort skärmen. När skärmen bezel eller plasthölje tas bort, och kablarna är ansluten, kan du demontera kala skärmen genom att dra. Håll skärmen från kanterna och ta försiktigt bort den från sitt skal. Inverter styrelsen---en rektangulär gröna komponent---kopplas till basen på skärmen. Vila i skärmen ansiktet ner på en kudde.

• Installera isolerande distanser på kanterna av projektorns ljus fönster. Detta innebär att värme från fönstret ljus skadar LCD-skärmen när du slår på skärmen på toppen. Placera de isolerande foam kuddar på båda sidor av fönstret ljus och tejpa dem på sidorna av projektorn att hålla dem på plats.

• Låg LCD-skärmen ovanpå fönstret ljus. Jämna till papperskanterna skärmen till projektorns fönster och försiktigt sänka den till skum kuddar. Avståndet mellan den ljusa fönstret och LCD-panelen bör vara minst 8mm, när skärmen är placerad över kuddar. Nästa, Återanslut makt och videokablar. Anslut kablarna till motsvarande anslutande portar på skärmen och inverter ombord.

• Installera fläkten. Tejpa plast församlingen runt fläkten på sidan av projektorn så att dess luftflöde är riktad mot små klyftan mellan LCD-skärmen och fönstret ljus. Installerat kylfläkten ordentligt är avgörande för om den inte monteras ordentligt, värmen som alstras av fönstret ljus inte skulle tas bort och kan skada skärmen.

• Koppla in nätsladden från fläkten till ett vägguttag och ansluta LCD-skärmen till en video källa, till exempel en dator eller en DVD-spelare via XGA-porten. Starta uppspelning av video.