mynewspapers.net

Hur man gör en enkel anläggning cell modell

Hur man gör en enkel anläggning cell modell


Skapa och använda visuella modeller i vetenskap kan bidra till att stärka inlärning av ett visst ämne. En vetenskaplig anläggning cell modell kan göras med lera och craft färger baserat på tillgängliga visuell vetenskap referensmaterial. Göra delar av cellen individuellt och ge tid för varje torka innan målning och fästa med lim craft. Vanliga hushållsartiklar som cellofan förbättrar en modellens struktur.

Instruktioner

• Gjuta en platt fyrkantig bas med lera. Basen kan de enskilda delarna av cell delar ha en yta för att vila på eller koppla till.

• Skapa fyra cellväggar med lera, och koppla dessa till fyra ytterkanterna på torget. Försegla väggen kanten till basen och hörnen mellan väggar genom att lätt nypa med fingrarna. Väggarna måste endast vara lång nog för att en bit av cellofan att sträckas över deras topp, omslutande cellinnehållet.

• Forma en stor äggformade bit lera som kommer att sitta i mitten av cellen och representera cellens vakuol, cellens vattenreservoar.

• Rulla en liten bit av lera till en boll att skapa en kärna. Placera det till höger om vakuol. Skär bollen på mitten för att exponera den inre nucleolus, som kan föreställas genom att skapa en upphöjd sfärisk form i mitten av kärnan (liknar gropen i en persika).

• Rulla små ormliknande bitar att skapa grov endoplasmatiska nätmagen som sveper runt kärnan i en tätt samlade formation. Smidig endoplasmatiska nätmagen är tunnare än grov typ och har en ljus färg cap i änden som vetter mot kärnan. Smidig nätmagen placeras i löst spridda metod runt området där grov nätmagen. Smidig nätmagen sträcker sig mot kärnan i vad som ser ut som en solfjäderformade form.

• Skapa en liten hjärna-liknande form representerar golgi apparaten och placera den till vänster om vakuol. Gjuta små platta ovala strukturer som ska representera flera mitokondrier och kloroplaster inom cellens klart cytoplasman. Göra tre eller fyra av varje typ och placera dem runt befintliga strukturer.

• Rulla ut små beadlike bollar av lera skapa ribosomerna och de något större peroxisomes som också finns i cellens cytoplasma. Gör fem till tio B.B.-pellet-storlek bollar för ribosomerna och fem till tio pearl-storlek bollar för peroxisomes. Scatter-dessa hela cellen inre.

• Baka eller luften torr lera modell bitar, beroende på vilken typ av lera som används. När de har svalnat och härdad, måla delarna. Färg cellvägg struktur en djupt grön färg. Skiljer kärn kuvertet och nucleolus med hjälp av en mörk och ljus nyans av samma färg. Göra samma sak för grovt och smidig endoplasmatiska nätverket, som ribosomer och peroxisomes. Måla kloroplaster grön som de representerar växter klorofyll produktion och synlig färg. Använd så många färger som behövs för att skapa en djärv kontrast mellan anläggningens olika delar.

• Limma en stor bit av tydliga cellofan på insidan av cellväggen och bas och fördela limmet jämnt över ytan så att pjäsen kommer att vara kopplad. Detta utgör cellernas plasmamembran. Limma resten av cellen delar inuti området cellväggen och låt torka. Etikett och tagga till växt-cellen och dess delar med små bitar av tejp och en markör.