mynewspapers.net

Hur man gör en eld grottman stil

Hur man gör en eld grottman stil


Modern teknik ger människor med eld-making tekniker, till exempel matcher, tändare, tändvätska eller bensin. Grottmänniskor saknade dessa verktyg, men de behövde värmen från en brand att hålla tillräckligt varmt under vintrarna att överleva. Elden får också grottmänniskor att laga mat för att undvika sjukdomar som förknippas med mat född bakterier.

Instruktioner

• Hitta en pinne ca 24 inches lång. Pinnen ska vara mellan 1/4 och 1/2 tum i diameter. Leta efter en pinne som är torr. Pinnen skall inte ha någon läckande sap eller grönt i dess inre.

• Avbrott av alla lemmar från minnet. Lägg pinnen på en plan yta och slå några utbuktningar på skaftets kropp där armar och ben var tills extremiteten diameter är så smidigt som möjligt. En rock skärvan eller pil-formad rock fungerar bäst för denna process. Utjämnad pinnen kommer att användas som en borr.

• Hitta en träbit som är platt på toppen och botten, och några inches bred. Den trä plankan används som brädan borrning yta eller härd. Härden styrelsen bör vara torrt.

• Slå centrum av härden styrelsen tills det finns en 1/8 tum indrag i centrum.

• Placera härden styrelsen på en plan yta framför dig. Knäböja ned på knä och skjut kanten av härden styrelsen mot knäna. Dina knän kommer att användas till stadig härden styrelsen och hindra den från att flytta.

• Placera en liten hög med fnöske framför härden styrelsen.

• Placera drill upprätt med spetsen i 1/8-tums indraget. Hålla borren mellan handflatorna. Gnugga handflatorna fram och tillbaka i en sågning rörelse, som rör sig från toppen av pinnen till basen på pinnen. Flytta händerna på toppen av pinnen och fortsätta att snurra borren.

• Ta tag en liten mängd fnöske och placera den över 1/8 tum indraget när det börjar att röka och bildar en svag orange glödande kol. Försiktigt blåsa på den glödande kol tills fnöske antänder. Fortsätt lägga till fnöske och så småningom större bitar av trä tills elden brinner bra.