mynewspapers.net

Hur man gör en egyptisk diorama

Hur man gör en egyptisk diorama


Barn fascineras av pyramider, mumier och faraonernas antika egyptiska gånger. Enheter på antika Egypten undervisas vanligtvis under högstadiet. Praktiska aktiviteter hjälpa eleverna att behålla vad de har lärt mig. Skapandet av ett diorama är ett sätt för studenter att visa vad de har lärt sig om antika Egypten. Ett diorama är en display, vanligen tillverkade i en skokartong, använda olika typer av material och artiklar för att skildra en miniatyr av en scen eller habitat.

InstruktionerBörja med en tom shoebox står på ena långsidan. Placera lådan locket under den långa sidan att bilda ett tillägg för längst ned i diorama.

Hur man gör en egyptisk diorama


Duggregn hantverk lim över hela botten av diorama. Sprid limmet runt med en av hantverk pinnar.

Hur man gör en egyptisk diorama


Hälla sand i botten av dina diorama, ca 1/2 kopp i taget. Luta din diorama från sida till sida att sprida sanden runt. Låt detta sitta i en minut att torka. Dumpa överflödig sand i papperskorgen. Har du kala fläckar, lägga en bit av lim, då sand och upprepa processen för att sprida det runt.Mät och markera ett par bitar av brun konstruktion papper, varje 3 inches av 3 inches. Skär torgen ut, sedan rulla var och en i en cylinder. Limma slutet på plats med hantverk lim. Detta bildar stammarna av dina palmer.Mät och markera samma mängd grön konstruktion papper bitar, 3 inches med 3 inches, också. Skär torgen ut och rulla varje i en cylinder. Limma ändarna på plats med hantverk lim. Skär 3/4 av vägen ner i gröna cylindern, minst fyra nedskärningar går runt cylindern. Rulla nedåt remsor av grönboken så de kurva som bladen på en Palm.

Hur man gör en egyptisk diorama


Limma grönt blad delar in brun trädstammar. Dessa bildar din palmer. Placera en liten mängd sticky tack till botten av varje palmträd och stick på plats i dina diorama.Bygga en pyramid med mini marshmallows. Limma 16 mini marshmallows i en triangulär form på golvet i din diorama. För din andra skiktet, limma nio mini marshmallows på toppen av det första lagret. Nästa limma ett lager av sex mini marshmallows och för det sista lagret, limma en mini marshmallow på toppen.