mynewspapers.net

Hur man gör en egen elgitarr effektpedalElgitarr effektpedaler används för att förbättra, förändra eller färg tonen i gitarren. Populära effekter inkluderar distorsion, chorus, phaser och fördröjning. Varje effekt pedal har en intern processor, som ändrar gitarren signalerar innan du skickar signalen till förstärkaren. Normalt kan du justera graden av signal manipulation med en kontroll på framsidan av enheten. Att göra din egen elgitarr effektpedal är ett bra sätt att få en unik, anpassade ljud. Det är lätt att göra om du använder en effekter pedal kit.

Instruktioner

• Bestäm vilken effektpedal du vill göra. Distorsion är en ganska enkel att komma igång med, men processen för montering av kretsar och komponenter är likartade för de flesta effekter.

• Beställ dina delar. Du kan köpa alla dina delar individuellt eller som del av en gitarr effekter pedal kit. Om du är oerfaren på att bygga din egen elgitarr effektpedaler, starta med ett kit. Satsen kommer att ha alla nödvändiga komponenter som en Schematisk bild som illustrerar layouten av delar.

• Köpa en prefboard. De är till stor hjälp när du lär dig att bygga kretsar, så kan du testa kretsen utan lödning delar tillsammans. Så om du gör fel, du helt enkelt dra ur delen från prefboard och rätta den. Vissa prefboards kan införlivas i den färdiga enheten. andra kan endast användas för teständamål.

• Skapa en lämplig arbetsplats. Det måste vara väl upplysta och väl ventilerad. Du behöver också ditt arbetsbord inom räckhåll för en power point så att du kan ansluta din lödkolv.

• Läs och se till att du förstår schematiskt. Du måste följa schematiskt just för att den elektriska gitarren effektpedal fungerar. Om du ignorerar schematiskt, du riskerar skada komponenterna och kommer att behöva köpa ersättare.

• Ställ in din prefboard. Du kan slot varje komponent, tråd och processor i hålen på prefboard. Konsultera schematiskt att se till att du har alla delar i rätt ordning och sedan driva prefboard med en 9-volts batteri och testa den. Du kan ansluta din gitarr i prefboard kretsen att testa det och det kommer att fungera som färdiga pedalen.

• Band i ändarna av ledningarna så att de är redo för lödning. Successivt ta bort komponenter från prefboard och löda ihop, i den ordning som du hade dem på prefboard. Du bör sträva efter att vara så exakt med din lödning som möjligt för att undvika att skapa oreda inuti pedalen. Det är också bra att använda som liten tråd som möjligt. Att ha massor av loopar och lösa kabeln gör arrangera kretsen inuti pedal chassit ganska knepigt.

• Försiktigt in din färdiga krets innanför nederkant hälften av enhet chassit. Skruva på den övre delen av chassit och driva det med en 9-volts batteri. Koppla in din gitarr och testa enheten.