mynewspapers.net

Hur man gör en docka mögel från grunden

Hur man gör en docka mögel från grunden


Om du vill skapa en helt skräddarsydda docka eller måste göra en reservdel, ger formning av din egen docka delar dig möjlighet att expandera din båt. Eftersom de flesta hantverk dockor är tillverkade av porslin, keramik fina betyget, måste du skapa gjutformar för keramiska slip. Du kan göra detta med keramik gips, ett fint pulver som börjar med tillsats av vatten. Kala i åtanke, dock att för allt du gör du kommer att behöva skapa två formar--en framsida och en baksida som passar ihop.

Instruktioner

• Spridning tidningen över en stor arbetsplats. Eftersom du måste skapa gjutformar för flera delar, behöver du tillräckligt med utrymme för dem att passa alla. Sätta på din ansikte mask och Nitril eller neopren handskar.

• Bädda in varje docka eller docka del halvvägs i ett block av modellera. I varje hörn av blocket, skulptera upphöjd nubs ur modellera. Dessa nubs tillåter två bitar av dina formar att låsa ihop. Gör detta för varje del.

• Putsa den utsatta delen av varje del med såpa. Detta skikt av tvål kommer att hålla gips fastnar dem.

• Häll en stor mängd pulver gips i en hink. Hur mycket beror på storleken på formarna du gör. Häll nog tänkas täcka varje bit.

• Sätta hinken under en kran och slå på vattnet. Rör om gips med en omrörning pinne som kranen är på. Stoppa vattnet när ditt gips når konsekvens av tjock lera. Fortsätt att röra tills inga gips partiklar syns.

• Häll gips snabbt över den utsatta delen av varje docka del och dess bädd av modellera. Keramik gips tar bara minuter innan det börjar att ställa, så tiden är väsentliga. Använd fingrarna till att forma gips så det har samma form som modellera sängen under den. Hällde gips beläggningen bör vara minst en tum tjock vid varje given tidpunkt. Att gips härda för en heldag.

• Vänd varje gips gjuter över och ta bort Plastilina sängarna, utsätta den andra sidan av varje bit och den nya gips gjutning runt dem. Gnugga den nya sidan av docka del och härdade gips runt den med såpa. Gnugga sidorna av gips formar med tvål, alltför.

• Blanda upp en annan stor sats av gips, precis som du gjorde innan, för att göra andra hälften av din mögel. Häll det över varje utsatt del och redan härdat gips runt den. Forma den nya gips med händerna så att den överensstämmer med formen av härdade gips gjuter. Se till att nya gips är minst 1 tum tjock. Låt det härda över natten.

• Bända de två halvorna av varje gjuter försiktigt från varandra och ta bort docka delar inom. Tvätta tvål från varje mögel och låt dem torka i en vecka innan du använder dem för att kasta slip. SLIP är en vattnig keramiskt slam används i gips formar göra docka delar och många andra prydnadsföremål.