mynewspapers.net

Hur man gör en docka kostymDockorna är väldigt roligt för barn i alla åldrar. Dockorna kan komma i olika former och storlekar. Om du har en marionett, kan du göra kostymer att ge det lagt till personlighet. Att göra marionett kostymer kan verka som en skrämmande uppgift, men det kan göras enkelt. Att skapa marionett kostymer kan vara tidskrävande eftersom du kommer att behöva utföra flera uppgifter. Detta projekt kan vara enkelt med rätt leveranser.

Instruktioner

• Välja tyget som är bäst för din marionett. När du väljer det perfekta tyget, överväga några saker, som vikten av tyget, tjocklek och färg eller mönster. Tyget måste vara ljus nog så att det inte stam din arm som du håller marionett. Dock om tyget alltför tunn, händerna kan ses genom den. Bomull, polyester eller jersey är bra alternativ. Välja en färg eller ett mönster som kompletterar dockans hår och hud men kan också ses på avstånd.

• Gör ett mönster för dockans kostym. Placera en pappershandduk över marionett på ena sidan av kroppen. Se till att innerkanten av pappershandduk sitter förbi centrum av kroppen. Pappershandduk bör kunna vika över axeln och vira runt dockans sida. Fortsätta genom att fästa papper handduken på dockan.

• Skär en böjd linje strax under dockans haka. Kurvlinje bör omfatta från sidan av pappershandduk toppen. Fortsätta genom att skära en böjd linje för ärmhålet. Linjen ska starta en tum nedanför dockans arm. Upprepa detta med mer hushållspapper för den andra sidan, ryggen och benen av marionett.

• Placera mönster på dina bitar av tyg och skär därefter. Kontrollera att mönstren radas med tyg grainline. Grainline är tyget är naturliga böjning. Om du klipper tyget längs grainline, kommer att kostymer hänga bättre på dockan.

• Sy ihop tyget. Använd tråden som matchar färgen på tyget. Det blir enklare och snabbare att använda en symaskin för detta projekt. Sy räta tillsammans. Höger sida är sidor som står inför ut när dräkten är klar. Sy ihop tyget ¼ tum med eggen.

• Bifoga en dragkedja till kostym. En dragkedja håller kostym marionett. Se till att du prova på kostym på marionett innan du bifogar dragkedjan. Fortsätta genom att vrida kostymen inifrån och ut. Placera dragkedjan med framsidan nedåt och sy den på kostym, där öppningen är belägen.

• Vrid till kostym höger för att avslöja nyligen sytt dragkedjan. Skär av eventuella överskott blixtlås tyg som visas utanför kostym.