mynewspapers.net

Hur man gör en demonstration av en vulkan för skolan

Hur man gör en demonstration av en vulkan för skolan


En vulkan är en magnifik syn som är kul att visa för ett skolprojekt. Ett utbrott vulkan projektet är också ett bra tillfälle att lära barn om hur vulkaner bildas samt hur de fungerar. Använda aktiviteten för att lära barnen att vulkaner är bergen som öppnas nedåt i smält rock under ytan av jorden. Om gaser bygger upp tillräckligt inuti vulkanen, kan det explodera, sprida lava och aska över ett stort område. Visa en vulkan med några enkla material.

Instruktioner

• Ange en ren 591 ml. läsk eller vatten flaska upp och ner i centrum av affisch styrelsen. Rita en cirkel runt munnen av flaskan på affisch ombord. Använda en linjal eller rätskiva för att dra en linje från centrum av cirkeln till affisch styrelsen långsida. Skär längs denna linje med en sax.

• Ta tag i båda ändarna av affisch ombord på skåran och vik ena änden över varandra för att bilda en konformad. Tejpa kanterna för att säkra konformad. Trimma botten 3 inches bort konen att bilda det till en tipin form. Trimma den övre tum från toppen av konen där du ritade cirkeln från vatten flaskan så att det skapar en öppning i toppen av konen.

• Placera den tomma vattenflaskan i konen och tejpa konen öppning till kanten av flaskan med maskeringstejp. Trimma den nedre kanten av kon/tipin tills det är kort nog att tillåta den tomma flaskan att sitta platt på bordet.

• Vänd kon upp och ner och fyller insidan med skrynkliga tidning. Tejpa fyllda konen med maskeringstejp till en bit kartong eller komposit trä som har målat brun. Måla eller färga utsidan av konen grön längs botten två tredjedelar och gul orange runt toppen tredje. Måla rött så att det ser ut som lava rinner ner den översta tredjedelen av konen.

• Ställ in affischen styrelse vulkanen i klassrummet och förbereda sig för att göra ditt utbrott vulkan demonstration. Försiktigt hälla vatten i flaskan, med en tratt, om nödvändigt, tills flaskan är fylld till inom 2 eller 3 inches med vatten. Tillsätt fyra till fem droppar flytande tvättmedel i vattnet.

• Häll 2 msk bakpulver i vattenfyllda flaskan. Häll i lite vinäger och stå tillbaka. Titta på bubbel, kolsyrade vatten exploderar ut från toppen och ner sidorna av affisch styrelse vulkan, visar effekterna av lava utbrott av en riktig vulkan.