mynewspapers.net

Hur man gör en bröllopsklänning tåg

Hur man gör en bröllopsklänning tåg


Om du har ditt hjärta på att göra din egen bröllopsklänning, har du ditt arbete som skär ut för dig. Om du basera det på en kommersiell mönster eller utforma något helt på egen hand, att skapa klänningen kommer att visa sig utmanande. Om du planerar att inkludera ett tåg med din klänning, ytterligare beslut väntar: huruvida du kommer att göra en katedral längd, domstol, kapell eller watteau träna; huruvida du kommer att göra det en del av ditt bröllopsklänning eller avtagbar; och om du kommer att koppla den på axeln eller midjan eller någon annanstans.

Instruktioner

Träna som en del av brudklänning

• Köpa ett mönster med ett bröllop klänning tåg design du gillar. Du kan antingen använda mönstret som inspiration och utgångspunkt till dina egna mönster eller som en rikta mallen till klänningen med tåget kommer du sedan att göra. Hitta en svårighetsgrad (noterat på mönster) som matchar din kompetens, tid och energi. Outsourca till en professionell sömmerska om företaget verkar för komplicerat för ansträngningar.

• Observera föreslagna tyger och köpa yardage för din storlek tillräcklig för att göra klänningen och träna. En Vogue Bellville Sassoon ursprungliga bröllop brudklänning mönster från 2006 rekommenderar matelasse, peau de soie och taffeta för dess fodrad, raka, åtsittande golv-längd bröllopsklänning med veckad livstycket och tåg. Tåget i detta särskilda mönster innehåller samma tyg som klänningen och kastas upp bakom vänster höft att drapera ner i ett flöde av veck.

• Minska material enligt din storlek. Ett mönster paket kan omfatta flera storlekar; Läs i paketet för att avgöra vilken storlek passar din dimensioner och skär den färdiga mönster som beskrivs för dig. I vissa fall, du kan finna det svårt att fastställa en storlek eftersom mönster kan vara vintage eller avbrytas. Men om du inte hittar din storlek, du kan fortfarande ändra storlek på mönstret med hjälp av dina personliga mått som en kontrast. Sy enligt det mönster instruktioner.

Löstagbar tåg

• Köpa ett mönster för en avtagbar tåg eller egen ordning en löstagbar tåg. Medan dessa mönster inte är lika lätt att hitta som för en komplett bröllopsklänning, kan du hitta dem. Butterick mönster B4605 kommer som en uppsättning för en missar / missar petite topp, kjol, löstagbar tåg och hatt ensemble. Mönstret tyder shantung, brud satin och Taft som tygerna. För avtagbar tåget, få 1,75 m (1 3/4 varv) av tyg. Dessutom, Köp 4 37,5 cm (3/8 varv) 5 till 7,5 cm (2 till 3 tums pärlstav eneggad scalloped spets trim och fem #2 hakar och synar. Sy till det mönstret instruktioner.

• Använd dina mönster, storlek och preferenser för att bestämma längden på tåget och stil med anknytning till klänningen. Om du gör din avtagbara tåg utan ett mönster eller vill göra justeringar i ditt mönster, räkna ut hur länge du vill att ditt tåg vara. En dramatisk kungliga tåg lånar formalitet och majestät som rinner 2.7 m (9 fot) lång från midjan, medan den mer blygsamma kapell tåg faller 1,2 m (4 fot) från midjan. Detachability kommer att vara viktigt för särskilt långa tåg. Bifoga tåget i en av en mängd olika sätt, både på axeln, midjan, i en tillbaka Knut eller som en overskirt.

• Anpassa tåget, om du kan. Eftersom du har valt att göra ditt tåg, har du några latitude försköna tåget och att lägga till enskilda inslag. Mönster föreslår ofta att begreppen och tillägg som kan vara lämpligt för en viss design. Ta hänsyn till stilen på din klänning och använda tåget för att accentuera de klassiska linjerna eller silhuetten.