mynewspapers.net

Hur man gör en bländning

Hur man gör en bländning


Orsakas av en stark ljuskälla slående glasytan av kameralinsen strålar, fenomenet med bländning yttrar sig i många former men generellt visar som ofokuserat eller ljusa månghörnigt områden syns på den färdiga bilden. Medan fotografer brukar försöka undvika bländning, kan det användas som en konstnärlig effekt, känd som en "sunburst", när avsiktligt införlivas med ett fotografi. För att göra en objektiv blossa, finns det några enkla knep kan du öka mängden ljus som slår ditt objektiv.

Instruktioner

• Skjuta i riktning mot solen. Detta kommer att drastiskt öka mängden ljus slående linsen och kommer att orsaka en betydande mängd bländning. Fotografering i solen som fungerar bäst när solen står lägre på himlen, som tidig eller senare delar av dagen.

• Placera motivet mellan solen och ditt objektiv så ljuset kommer att skapa en silhuett effekt. Detta kommer att skingra ljus strålar runt ämnet, att skapa flare.

• Skruva en flare eller sunburst filter till slutet av kamerans lins. Detta är det enklaste och mest kontrollerbara sättet att skapa sunburst effekt eftersom filter som är avsedda att skilja ljus strålar strategiskt så ljuset slår linsen i rätt vinkel och i de rätta delarna. En flare filter lägger polygonal design till skott medan en sunburst filtret kommer att skapa en starlike effekt runt ljuset.