mynewspapers.net

Hur man gör en Bimini solskydd för kajak

Hur man gör en Bimini solskydd för kajak


Paddling i solgasset en varm dag tar en vägtull. Det saps din energi och kan orsaka solbränna. Ett sätt att minska exponering för solen och förhindra solbränna är att bära en hatt och använda massor av solskyddsmedel. Utöver dessa steg, paddling under en hemmagjord Bimini solskydd hjälper till att hålla de flesta strålar upp din kropp. Att göra ett solskydd istället för att köpa en kommersiell version kan du anpassa skuggan till din båt.

Instruktioner

• Placera en fiskespö hållare på vardera sidan av kajaken bakom sätet. Leta efter ett ställe på bakre däck som är platt och tillräckligt långt bort från sätet så solskydd kommer inte störa paddlingen. Bifoga spöhållare till kajaken med rostfria skruvar. Hur många skruvar beror på modellen för spö hållare, men kräver mest fyra till sex skruvar.

• Linda en 3-tums bit rörisolering i slutet av varje 1/2-tums PVC-rör. Sätt varje rör och isolering i spöhållare.

• Limma tre 45 graders PVC kopplingar ihop till en "U"-form. I centrum av "U", borra ett 1/2-tums hål och tråd en 1-tums öga bult igenom den. Dra åt muttern för att säkra bulten på plats.

• Fäst den U-formade bit med PVC lim till ena änden av varje två 10-fots PVC rör. Resultatet är en 10-fots långa V-formad bit, med toppen av "V" infogas i spöhållare.

• Använd V-formade pjäsen som en mall för att skära ut den solskydd tyg som täcker. Klipp tyget 6 inches bredare än mallen. På varje sida av tyget, sy en 3-tums hylsa.

• Ta bort V-formad bit från spöhållare och skjut tyget över ändarna av PVC-rör.

• Knyt ett rep till ögat bulten och kör repet till handtaget på framsidan av din kajak. Justera spänningen så solen skuggan täcker den kajak cockpit. Knyta repet till kajak s handtag.