mynewspapers.net

Hur man gör en bänkslipmaskin skärpning jigg

Hur man gör en bänkslipmaskin skärpning jigg


Twist borr är den vanligaste typen av borr, används för styckning trä, metall, plast, PVC och mer. Skäreggar på twist borr, kallas mark, kan Matt med regelbunden användning. Borrning med lite tråkig inte bara tar längre tid men skapar också mer värme, vilket kan skada din arbetsstycket och ta bort temper från lite. Du kan hålla bitar skarpa genom att göra en bänkslipmaskin skärpning jigg. Använder denna jigg, kan du slipa en twist lite i ett par minuter.

Instruktioner

• Placera ena sidan av vinkel järn bit platt på en bänkslip slipstödet. Den långa axeln av den vinkel järnet bör vara i linje med slipskiva, med avsluta av den vinkel järnet parallellt i framkanten av slipskiva. Klämma vinkel järnet i position på slipstödet.

• Plats en drill bit på insidan vinkel vinkel järn med skärande spetsen inför slipskiva (kvarnen bör vara avstängd). Placera lite så att en av de två länderna (skäreggar) av lite är direkt ovanför den andra. Underlätta lite fram tills landet kommer i kontakt med skärande hjulet. Lossa åtdragning av slipstödet och justera vinkeln så att hela kanten av den nedre marken är parallell med kanten av hjulet. Dra åt skruven för att klämma slipstödet i position.

• Tillbaka lite från hjulet och slå på kvarnen. Att hålla en land direkt ovanför det andra, lätta lite fram tills landet börjar mala på hjulet. Grind för ett par sekunder och sedan dra lite från hjulet. Inspektera landet för att se om längs hela landet har varit marken. Om den behöver lite mer slipning, sätta tillbaka in i jiggen och grind för ett par sekunder längre.

• Rotera lite 180 grader och mal den motsatta marken på samma sätt som först.

• Kontrollera spetsen på den biten, kontroll för att se om längden på de två länderna är marken lika långa. Om ett land är kortare än den andra, slipa kortare marken tills de två länderna är lika långa.