mynewspapers.net

Hur man gör en balsa trä flygplan från början

Hur man gör en balsa trä flygplan från början


Bygga ett balsa trä segelflygplan är ett roligt och intressant sätt att lära sig fysik flygning. Balsaträ är ett lätt flexibel trä som är lätt att arbeta med, och den låga vikten gör att din glider att flyga genom luften med mycket lite energi lägga in i den. För att göra en balsa trä glida från början, måste du sätta lite tid och ansträngning i designen av din glider; slutresultatet, emellertid ett segelflygplan som du kan visa upp för vänner och familj.

Instruktioner

• Rita ett mönster för din balsa trä glider's flygkroppen på ett papper innan styckning i balsaträ. Rita flygkroppen så att det är 12 inches lång och 2 inches bred. Flygkroppen bör ha en rundad näsa i fronten (som framsidan av ett flygplan) och en vertikala stabilisatorn sträcker sig över svansen slutet av segelflygplan. Vertikala stabilisatorn bör ha en höjd av 2 inches och en bredd av 2 inches.

• Rita ett mönster för den glider vingar. Spännvidd bör 12 inches totala (6 inches från varje sida av flygkroppen) och bredden av vingarna bör vara 2 inches. Rita wing mönstret så att det främre hörnet på varje sida av vingen är rundad. Spetsen på varje vinge bör likna en hajfena.

• Rita ett mönster för den glider horisontella bakre stabilisatorn. Längden på horisontella bakre stabilisatorn bör två gånger höjden av vertikala bakre stabilisatorn eller 4 inches, och dess bredd bör vara 2 inches. Rita horisontella stabilisatorn mönstret som du drog wing mönstret (med rundade främre hörn) så att sidorna av stabilisatorn likna hajfenor.

• Klipp ut mönster, placera dem ovanpå trä Balsaflak och sedan fästa dem på plats med sömnad stiften. Skär runt varje mönster med mattkniv, se till att skära hela vägen genom skogen. När du har klippt hela vägen runt varje mönster, stämpla varje form av bladet trä.

• Lägg ut avsnittet flygkroppen framför dig. Markera exakt centrum av flygkroppen med en penna. Placera gradskiva över centrum av flygkroppen och gör ett märke på flygkroppen på 7 graders peka på gradskivan med en blyertspenna. Använd linjalen göra en 2-tums linje som passerar genom båda dessa märken. Skär en skåra längs denna linje som är 2 inches lång och 1/16 tum bred. Skåran ska gå upp något i 7-graders vinkel mot framsidan av segelflygplan.

• Infoga avsnittet wing i skåran gjorde i steg 5 så att vingarna sträcker ut lika på varje sida av flygkroppen. Applicera en liten mängd av lim till omkretsen av skåran att hålla vingarna på plats.

• Skär en skåra som är 1 tum lång och 1/16 tum bred, 2 inches under spetsen av vertikala stabilisatorn. Skär en skåra är som 1 tum lång och 1/16 tum bred direkt i centrum av främre delen av horisontella stabilisatorn. Sätt in horisontella stabilisatorn i skåran gjort under vertikala stabilisatorn så att snitten radas upp och låsa tillsammans. Applicera en liten mängd av lim till anslutningen till hålla horisontella stabilisatorn på plats. Låt limmet torka ordentligt innan du flyttar till steg 8.

• Kasta segelflygplan med en mild snärt med handleden. Om näsan av segelflygplan lyfter, bifoga några Gem på framsidan av segelflygplan att lägga till lite vikt. Slänga segelflygplan igen. Om näsan lyfter, lägga vikt; om näsan dyk, ta bort vikt. Fortsätta att lägga till och ta bort vikt tills segelflygplan flyger rakt utan dykning eller lyft.