mynewspapers.net

Hur man gör en anläggning Cell 3D-modell

Hur man gör en anläggning Cell 3D-modell


Skapa en modell av en anläggning cell kan vara mycket roligt. Med lite gelatin och mycket fantasi, kan en anläggning cell projekt vara fantastiska.

Instruktioner

• Rita en 1/8-tums cirkel på påsen att representera halvgenomträngligt kanaler i cellmembranet. Placera påsen i plast containern. Detta utgör cellväggen och cellmembranet.

• Häll varmt gelatin blandningen i plastpåsen. Detta kommer att fungera som buffert för att din organeller, liksom cytoplasman.

• Lägg till en golfboll att representera den centrala vakuol, en pingisboll för nucleaus, gröna bönor för kloroplaster har torkats och röda kidneybönor för att representera mitokondrierna. Använda BBs, paljetter eller grus för ribosomer. Använda band, böjd piprensare eller torkade spiral pasta för endoplastic reticulums. Använd knappar eller småsten för Golgi organ.

• Stäng behållaren med locket. Låt svalna i kylskåpet tills det har blivit inställt. Du kan berätta gelatin har satt när du trycker fingret försiktigt i smeten och det studsar tillbaka.

• Ta din modell ur kylskåpet efter fyra till åtta timmar. Du kan hålla den i kylskåp i upp till två veckor. Hålla din modell i en kylare för gelatin inte smälta eller svett innan presentationen.