mynewspapers.net

Hur man gör en 3D-modell av solsystemet för ett projekt

Hur man gör en 3D-modell av solsystemet för ett projekt


Att göra en 3D-modell av solsystemet är ett skolprojekt som inte har förändrats under åren, förutom att Pluto anses inte längre vara en planet. 3D-modellen hjälper eleverna att förstå omfattningen och inriktningen av något mycket större än de själva, och börja lära sig varför jordens avstånd från solen gör det till den bästa kandidaten för att skapa och upprätthålla liv. Även att göra en 3D-modell av solsystemet är ett lämpligt projekt för små barn, är det också ett användbart pedagogiskt verktyg för ungdomar och vuxna.

Instruktioner

• Slå häftstift igenom ena änden av strängen och in till centrum av papp. Håll din penna mot den lösa änden av strängen och drar i snöret spända. Penna skall vara vinkelrätt mot papp. Att hålla strängen spända mot pennan, flytta strängen medurs och rita en cirkel på kartong.

• Skär 1 tum från strängen. Håll din penna mot slutet av strängen och rita en annan cirkel. Upprepa tre gånger, så du kommer att ha ritat fyra cirklar i slutet av detta steg. Dessa representerar omloppen av Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus.

• Skär 2 inches av strängen och rita den nästa cirkeln. Detta kommer att lämna en 2-tums lucka mellan de fyra yttre planeterna och de fyra inre planeterna. Klyftan är där asteroider omloppsbana.

• Skär av 1 tum av sträng, hålla din penna mot slutet och rita en annan cirkulär bana. Upprepa tre gånger. Detta är Mars, jorden, Venus och Merkurius omloppsbanor.

• Stansa ett hål någonstans längs varje bana, och ett hål i centrum av papp. Det är där du kommer att hänga planeterna från, så skingra hålen runt kartong.

• Använd en kompass för att rita diametrarna av åtta planeter och solen. Skär planeterna ur ek tag. Slå ett hål längs den yttre kanten av varje planet och solen.

• Måla eller färga planeterna och solen med markör. Besluta vad färger för att tilldela planeterna. När färgen torkar, etikett planeterna med svart markering.

• Skär nio 10-tums bitar snöre. Knyt ena änden genom hålen i planeter och solen. Slingan i andra änden genom hålen i papp med banor dragit, och knyt en knut längst upp i papp att säkra planeterna. Se till att du ansluter planeterna till rätt bana och solen i mitten hålet. Inuti till utanför, ordningen är: solen, Merkurius, Venus, jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus.

• Göra en hängande sträng för din modell. Skär tre 6-tums bitar snöre och en 12-tums bit snöre. Tejpa dem, särade lika, längs den yttre kanten av bit kartong med banor märkta. Binda fyra bitar av sträng tillsammans icke tejpade ändar. Knyta en ögla i slutet av den längsta bit snöre: detta är där du kommer att hänga den sol-system för 3D-modellen.