mynewspapers.net

Hur man gör en 3D klänning för en docka

Hur man gör en 3D klänning för en docka


Sy en 3D klänning för en docka kan först verka som en skrämmande uppgift. Det har dock inte att vara utmanande om du följer några enkla steg. Du kan köpa en premade mönster på din lokala sömnad leverans eller hantverk butik, men att göra en enkel skift klänning rymmer din docka unik storlek och resultera i en skräddarsydd 3D SKIFT-stil klänning. När du skapar dina mönster, spara den och använda den för att göra mer 3D outfits för din docka.

Instruktioner

• Placera en bit mönsterpapper på en stor, platt yta. Det bör vara tillräckligt stor för att rymma två dockor. Lägg din docka ovanpå pappret. Rita två 1/4-tum-wide band på var sida om din docka axlar som kommer att vara tillräckligt lång för att knyta runt din docka hals, som dessa bitar kommer att bli axelband.

• Mät längd och bredd av din docka livstycket början precis nedanför hennes arm ner till knäna. Spela in längd och bredd mätningar. Skissa två rektanglar på höger och vänster sida av den docka livstycket ner till knäna, med måtten du spelat in. Dessa rektanglar kommer bli livstycket och kjol SKIFT-stil klänning, så se till att rektanglarna passar över baksidan av din docka en gång sytt. Om det behövs, lägga till ytterligare bredd för att passa storleken på din docka.

• Ta din docka av mönsterpapper och avsätta henne. Klipp ut fyra mönster bitar du har ritat. Lägg tyget på en plan yta, fel sida upp, och pin fyra mönster bitar till tyget. Klipp ut tyg bitar.

• Sy klippa tyg bitar tillsammans med en nål och tråd eller med en symaskin. Inte sy halsmuffar; de binder ihop.

• Förgyll din docka 3D skift klänning från sy eller limma knappar eller band på framsidan. Göra ett bälte från ett band eller en bit av matchande tyg som du helt enkelt binda runt dockan.