mynewspapers.net

Hur man gör en 3D form av modellering lera

Hur man gör en 3D form av modellering lera


Lera modellering är ett perfekt medium för början skulptörer att fullfölja. Skulptera lera kräver inte mycket av verktyg eller material, och eftersom lera är ett mjukt material, det är lätt att arbeta med och kan återanvändas som du lär dig. Med lite övning, kan du förvandla ett block av modellera i en tredimensionell skulptur av vad du vill.

Instruktioner

• Öppna din block med modelleran och arbeta den in i carving form. Storleken på din lera block beror på hur stora du vill ha din skulptur vara. Om du bara börjar, Använd ett mindre block av lera och arbeta på skulptera en liten modell. Arbeta lera i händerna genom att knåda den, vrida det och dra det, sedan rulla den till en boll. Syftet här är att få lera avslappnad, vilket gör det lättare att arbeta med.

• Form den grundläggande formen av objektet du vill att skulptera. Du behöver inte ett verktyg ännu. Använd dina händer för att kavla leran och tummarna att driva lera tills du har den grundläggande formen av skulpturen du vill göra. Oroa dig inte skulptera i detaljerna ännu.

• Begränsa din grundform med ett skulptera verktyg. Skulptera verktyget låter dig ta bort tunna lager av lera eller större bitar. Ta bort stora bitar av lera som du börjar raka din skulptur, sedan bit bort tunna bitar när du närmar dig den slutliga utformningen. När du tar bort lera, gör kurvor och indrag att 3D-effekt till form.

• Begränsa din design med hjälp av ett lämpligt texturering verktyg. Dessa verktyg har olika ändar ansluten att du ska köra över din lera skapa hår eller päls texturer, ansiktets linjer eller materiella mönster. Dessa strukturer kan lägga till efterbehandling effekten i din 3D lera skulptur.