mynewspapers.net

Hur man gör elektrisk sträng ljus

Hur man gör elektrisk sträng ljus


Sträng ljus är helt enkelt ett antal lampor kopplade till en längd på wire med jämna mellanrum. De flesta sträng ljus kopplas parallellt, vilket betyder att varje lampa är samma spänning som kraftkällan. Elektrisk sträng ljus lägga till en attraktiv och varm känsla till många platser som en uteplats, bakgård eller i ditt hem. Att göra din egen uppsättning sträng ljus tar lite tid, men är ofta billigare än att köpa en uppsättning och, ännu viktigare, du få en känsla av uppfylls när du slår på din hemmagjorda sträng ljus.

Instruktioner

• Bestämma hur länge du vill ha din elektrisk sträng ljus vara och hur många lökar du vill tråd. Använd ett måttband ta avstånd och sedan dela upp mätning av antalet lökar du vill använda. Till exempel om du vill ha din sträng ljus vara 6 fot lång och du vill tråd 12 lökar, måste du koppla en lampa varje sex inches.

• Kontrollera spänningen från strömförsörjningen. Detta bestämmer spänningen i glödlampor. Till exempel, om du använder en gammal bilbatteri som ger 12 volt, måste du använda 12-volts lampor.

• Skär en längd av dubbla AWG 16 gauge tråd ca två fötter längre än din ursprungliga tråd mätning. Detta gör tillräckligt kabeln för att ansluta till din strömkälla. Använda en linjal och penna, och sätta ett märke jämnt mellanrum längs kabeln. Se till att du inte inkluderar de sista två fot av tråd, eftersom du behöver denna längd att ansluta till ditt batteri.

• Använd en liten kniv och dela försiktigt dubbla tråd där du gjort varje märke. En skåra för omkring en en tum är vanligtvis tillräckligt för varje lampa.

• Ta bort ¼-tums av plast från båda ändar av dubbla trådarna så metalltråd är utsatt med wire strippor eller en liten kniv. Ta bort ¼-tums av plast från centrum av varje dubbel tråd som du delar. Försiktigt skiva runt varje tråd och sedan använda kniv för att skära ¼-tums av plast så du kan glida av och avslöja bare tråd. Vara mycket noga med att inte klippa metalltråd, som det bäst att hålla tråden som en komplett sträng. Om du inte råkar klippa ledning, sedan vrida de två skära metall delarna ihop med fingrarna.

• Fäst de två kablarna på slutet av din sträng till en innehavare av en glödlampa. Dessa är ledningarna på den motsatta änden av extra två fots längd. Lossa skruvarna på lampa innehavaren terminalen med en liten skruvmejsel, sedan infoga kablarna under skruvarna och dra åt ordentligt.

• Lossa skruvarna på alla lamp holder terminaler. Leta längs kabeln tills du kommer till första platsen du dela dubbla tråd och tagit bort ¼-tums av plast för att avslöja den nakna tråden. Skjut de två metalltrådar under två lampa innehavaren terminalerna, sedan dra åt skruvarna.

• Upprepa processen bifoga varje lampa innehavare i sin tur längs kabeln tills du bifoga sista lampa innehavaren. Sätta ett ljus i varje innehavare.

• Anslut de återstående två kablarna till polerna. Det spelar ingen roll vilken tråd fäster till terminalerna. Om batteriet har terminal klipp, sedan bifoga trådarna till dem; om inte, Använd en kort remsa av isolerande band för att hålla varje tråd på plats. Din elektrisk sträng ljus tänds så fort du ansluter den sista kabeln till batteriet terminalen.