mynewspapers.net

Hur man gör ek trä utseende svart

Hur man gör ek trä utseende svart


Ek är ett populärt ädelträ val för möbler och inredningar. Skönheten i ek kan förbättras med naturlig olja fläckar och ytbehandlingar som gör att träfibrerna och varierande naturliga nyanser syns igenom. I vissa situationer måste det finnas en paus av trä toner används i ditt hem, eller kanske du vill ha bara ett annorlunda utseende för en viss del. Ett alternativ är att lägga till kontrast genom ebonizing några eller alla av projektet ek. Ebonizing eller färgning svart som ebenholts, uppnås genom en kemisk reaktion som skapats med en blandning av bark te, stålull och vinäger.

Instruktioner

• Tvätta en ny rondell av stålull och placera den i en plast quart flaska fylld med vinäger. Tillåta stålullen att upplösa i vinäger. Detta kan ta upp till en vecka.

• Slipa din ytan grundligt. Korrekt förbehandling är nödvändigt. Höja träfibrerna två gånger och innan du slutför din slutliga slipning.

• Fyll andra 1-quart flaskan i varmt kranvatten. Lägg till bark pulver te och blanda väl. Applicera blandningen till önskat område för projektet med en borste. Gnugga inte det i---bara täcker ytan väl. Att te att blöta ner helt i trä innan du fortsätter.

• Tillämpa vinäger lösningen med en pensel. Den kemiska reaktionen bör omedelbart börja i trä. Fortsätta tillämpa ättika lösning tills alla önskat område har täckts. Låt träet torka ordentligt innan du fortsätter.

• Använd en trasa för att torka någon järn insättningar från ättika lösning. Applicera bark te lösningen med en borste igen, denna gång som en sköljning. Att trä torka innan du fortsätter.

• Tvätta avslutade projektet med rent vatten, och din ebonization är klar.