mynewspapers.net

Hur man gör drivved för ett akvarium med Björk

Hur man gör drivved för ett akvarium med Björk


Lägga en bit av Björk drivved till ett akvarium är ett enkelt sätt att förbättra någon fisk tank. Drivved ger akvarier ett mer naturligt utseende och ger fisken med en mer naturlig miljö. Drivved du kan hitta på sällskapsdjur och damm butiker kan bli mycket kostsamt. Spara pengar genom prepping och bota en bit av Björk drivved själv. Läs vidare för att lära dig hur man gör drivved för ett akvarium med Björk.

Instruktioner

Instruktioner

• Välj din bit av Björk. Välj en träbit som inte kommer från ett förorenat område eftersom toxiner kan läcka i ditt akvarievatten och skada din fisk. Kontrollera bit av Björk passar inuti ditt akvarium.

• Band Björk av någon lös bark med en hård borste stålborste. Slipa ner alla skarpa hörn som kan skada fiskfjäll och ögon.

• Koka Björk drivved i en stor gryta vatten i två timmar att döda eventuella parasiter och mikroorganismer lever i trä. Koka större stycken ett avsnitt i taget. Placera ena änden av drivved i grytan och koka den sedan i en timme. Därefter vänds trä och koka den andra änden i en timme. Dumpa ut vatten och skrubba Björk med en hård borste borste för att avlägsna lös bark och bitar av trä. Upprepa den kokande och skurande processen tre gånger.

• Torr Björk i solen i två veckor. Drivved måste vara helt torr både inne och ute. Kontrollera torrheten Björk genom att bryta bort en liten bit. Kontrollera att Björk inte är "grön". Om det är mjuka och följsamma i stället för sprött, då det behöver mer torktid. Placera drivved i solen för två veckor och sedan kontrollera torrhet nivå igen.

• Njut av Björk i en liten balja med vatten. Kontrollera att drivved är helt nedsänkt. Denna blötläggning process bidrar till att undanröja tanniner, som är naturliga föreningar finns i allt virke som läcker ut och orsakar "svart vatten". Njut av Björk i en vecka eller tills "svart vatten" effekten är minskat. Byta vatten varannan dag.

• Placera Björk drivved i ditt akvarium. Njuta av.