mynewspapers.net

Hur man gör ditt Afro växa sig större

Hur man gör ditt Afro växa sig större


Den naturliga frisyr som kallas Afro har kallats fet, sorglös, vilda och elegant. Stilen är vanligtvis bärs av människor som har naturligt tjockt, starkt texturerat hår. Människor som idrotten denna stil ofta börja genom att klippa sitt hår till ungefär 2 till 3 inches lång, att låta det växa ut naturligt att längre längder. Men texturerat hår tenderar att vara torr och mottagliga för brott, därför rätt omsorg måste tas om du vill göra din Afro växa sig större.

Instruktioner

• Ger näring åt håret inifrån. Drick mycket vatten och äta din dagliga rekommenderade portioner frukt och grönsaker. En hälsosam kost ger dig de näringsämnen som behövs för att växa friskt hår. Drick minst 8 till 10 koppar vatten dagligen för att hålla ditt hår friskt, mjukt och frodig, och kroppen hydrerad. Äta mat rik på proteiner för att stärka håret och förhindra skador. Ta vitamintillskott om din kost inte är lika frisk som sig bör.

• Hålla håret rent och luftkonditionerade. Tvätta håret med en mild schampo att undvika olja och produkten byggs upp. Villkor håret varje vecka med en inpackning med riktningar om det bör överlåtas på håret i 15 till 30 minuter före sköljning. Använd en leave-in balsam efter varje schampo för att hålla håret mjukt och lätthanterligt. Välj återfuktande balsam som rekommenderas för torrt hår.

• Återfukta och olja håret dagligen. Afro-texturerat hår behöver mycket fukt för att förhindra brott och kluvna hårtoppar. Välj en kräm eller flytande fuktkräm innan grooming din Afro. När håret har varit återfuktat, lägga till en lätt olja för att försegla håret och låsa in fukt. Använd naturliga oljor som tea tree och jojoba som de inte tynga håret och lämnar en tung restprodukt.

• Bära skyddande frisyrer att förhindra brott och behålla tillväxt. Flätor och vändningar är snygga alternativ. Dessa skyddande frisyrer kan bäras upp till två veckor i taget och kommer att skydda ändarna av ditt hår. De ger också bräckligt hår en paus från det dagliga grooming rutinen. Desto mindre hår är manipulerad, desto mindre sannolikt är det att bli skadade.

• Täck håret vid sänggående med en halsduk eller motorhuven tillverkade av siden eller satin. Skador uppstår ofta på natten medan du sover från gungade och dra i håret. Undvik onödig stress på din flätor genom att vrida eller fläta stora delar och täcka dem med en halsduk eller motorhuven. Undvik bomull sjalar som absorberar fukt från håret. Om du har svårt att sova med håret täckt, köpa silke eller satin örngott för din säng.