mynewspapers.net

Hur man gör dina ögon ändrar färg med optisk illusion

Hur man gör dina ögon ändrar färg med optisk illusion


Gör ögon se färgskiftningar med optisk illusion är ett roligt sätt att introducera barn till fenomenet med färg efterbild. Detta fungerar bara med kompletterande eller motsatta, färger som röda och gröna nyanser, och gula och blå nyanser. Moderna uppfattning teori antar att dessa är två särskilda kanaler för vision. Således stirrar på en färg kommer trötthet de specifika färg detektorerna, så att när man tittar bort, du ser den motsättande efterbild.

Instruktioner

• Färg eller färg med markör en stor prick på ett vitt papper, färg röd, och sedan upprepa på separat papper med färgerna grön, gul och blå. Mycket ljus eller neon färger som fungerar bäst för detta experiment.

• Stirra på den röda pricken i 20 sekunder, sedan flytta ögonen till ett vitt pappersark, och du bör se en grön punkt. Motsatsen skulle inträffa när man stirrar på den gröna pricken i 20 sekunder.

• Stirra på den gula pricken i 20 sekunder, sedan flytta ögonen till ett vitt pappersark, och du bör se en blå prick. Motsatsen skulle inträffa när man stirrar på den blå pricken i 20 sekunder.

• Skapa andra optiska illusioner med dessa färger ge kul för barn. Till exempel kommer att färga eller måla en röd prick i en grön ruta orsaka en omvänd av färger när barnen flytta ögonen till ett vitt pappersark.

• Stirrar på en ljust grön kardinal-formade fågel i 20 sekunder och sedan skifta ögon till en tom fågelbur på vitt papper med svart bläck skapar bilden av en röd eller magenta kardinal i buren.