mynewspapers.net

Hur man gör din grus uppfart bättre

Hur man gör din grus uppfart bättre


Grus är inte ett idealiskt material för uppfarter, eftersom den rör sig, det slits och det är poröst. Som sagt, en välbyggd och väl underhållna grus uppfart kan fungera som en estetiskt tilltalande, snygg uppfart. Om du har ärvt en gammal grus uppfart och måste göra det bättre, spendera en helg fastställande det, sedan begå till säsongsmässiga underhåll. De vanligaste problemen som drabbar dessa uppfarter omfatta miljöskador och rock förskjutningen från regn, snö och använda.

Instruktioner

• Titta på din uppfart för gropar, som bildas när vatten pooler i uppfarten och du kör ner det. Gropar bara bli värre tills du fixa dem, och en quick fix går sönder igen.

• Gräva ut alla grus i området runt din Jättegryta. Skyffla stenen i en skottkärra så du kan ersätta det enkelt. Fokusera på att få upp alla stenar i Jättegryta så du kan korrekt packa området med grus.

• Nivå smuts under, att lägga till mer matjord om du behöver den. Packa ner jorden med en tamp tills marken under gruset är i nivå med marken under resten av uppfarten. Grus uppfarter arbete bäst med platt, fast jorden under dem.

• Häll grus från din skottkärra tillbaka över området. Packa det med din tamp. Lägga till färska grus, och packa som grundligt komprimera stenen.

• Fixa alla gropar som denna.

• Kratta spridda grus tillbaka i banan regelbundet. På böjda uppfarter framför allt kan grus migrera mot kanterna från dina däck. Rake hög ställen för att få en jämn uppfart. Om du inte kratta, ska du sluta med kala fläckar.

• Skapa dränering diken på sidan av din grus uppfart till lindra dränering problem från snö eller regn. Detta är särskilt viktigt på sluttande uppfarter. Gräva diken på båda sidor av din uppfart 6 till 8 inches djupt. Placera stora stenar längs sidan av uppfarten till vinkel vatten ut mot dränering dikena och hålla vatten utanför er väg. Köra dikena ända från toppen av din uppfart till gatan.