mynewspapers.net

Hur man gör din egna tunika tröja

Hur man gör din egna tunika tröja


En tunika skapar en lång och mager utseende som passar för alla årstider. Detta löst sittande plagg är bekväm och mångsidig. Det är en enkel och elegant lösning för antingen varje dag eller mer formella tillfällen. Du kan enkelt förvandla någon oversized skjorta till en tunika. Denna tunika tröja med en elastisk linning är det perfekt projektet för nybörjare mode sinnade.

Instruktioner

• Välj en oversized skjorta som är önskad längd på din tunika. Välja en skjorta som passar det sätt du föredrar över axlarna.

• Sätta skjortan på inifrån och ut och markera midjan. Besluta om en midja som passar din proportioner. Sömnad och Craft alliansen säger nyckeln till ser din bästa är att identifiera din kroppsform och lära sig att smickra den. En cinched midja skapar en balanserad silhuett. För detta projekt, välja en midja som tilltalar din smak och din känsla av själv. Någon variant från höfterna till strax över naturliga midjan är lämpligt. Oavsett var du väljer att sy en midja, markera den på fel sida med krita.

• Mäta midjan och sedan mäta resår för din linningen. Bred elastisk fungerar bra. Mäta elastiska så att midjan sömmen kommer passa noga men kommer inte att tygla eller binda; lägga till en tum eller två till ditt midjemått att bestämma elastisk mätning.

• Pin elastiska längs midjan du markerat i krita, samla tyget i skjortan med jämna mellanrum som du fäster. Gå med i ändarna av elastiska på en söm.

• Hand ös elastiska på skjortan. Denna långa stygn håller tillfälligt elastiska till skjortan så att du kan göra nödvändiga justeringar innan du använder maskinen för att sy.

• Ta bort stiften och dra på tunikan att kontrollera att passformen till din smak. Efterjustera eventuellt av fastlåsning eller tråckla.

• Använd en sicksack för att sy resår till skjortan. Kontrollera trycket foten av din symaskin har ett stort hål. Sömnad och Craft alliansen säger en sicksack är inneboende flexibel så sömmen är kunna sträcka utan att bryta. Ange stitch bredden till smala för att tillåta större flexibilitet. Detta kommer att undvika tråd raster och riva som du bär plagget. Trimma alla överflödig tråd och bära.