mynewspapers.net

Hur man gör den varg smileyn

Hur man gör den varg smileyn


ASCII-leende ansikten har varit en stapelvara i online-kommunikation sedan Scott Fahlman först föreslog deras användning i början av 1980. De flesta sådana känsloikoner har ikoniska skildringar av det mänskliga ansiktet, vanligtvis roteras i sidled för att tillåta dem att skapas med en enda rad med tecken. Vargar, men är lite mer komplex. På grund av formen på en varg huvudet, en ASCII ritning av en behöver fem rader av snedstreck och pipe tecken, men den sista varg smileyn imponerande utseende är väl värt det extra arbetet.

Instruktioner

• Öppna din e-postklient eller textredigerare och byta till ett teckensnitt med fast teckenindelning.

• Tryck på blanksteg en gång och sedan skriva snedstreck och understreck till vargens öron och upp i huvudet: / \__ / \. Tryck sedan på RETUR. Skriv ett snedstreck följt av sex utrymmen och ett omvänt snedstreck. Detta kommer att utgöra de övre hörnen av vargens huvud.

• Tryck på Enter igen och skriv en pipe karaktär, finns på samma knapp som omvänt snedstreck på tangentbordet. Tryck på blanksteg och skriver du ett bindestreck, för att representera vargens öga. Följa med två utrymmen, en annan bindestreck, två mer utrymmen och en sista röret, bildar avsnittet ögonhöjd av vargens huvud.

• Börja skapa vargens munkorg på nästa rad med en pipa, omvänt snedstreck, fem platser, ett snedstreck och en annan pipa. Tryck på Enter en gång till och avsluta nosen, att skriva en pipa, ett utrymme, ett omvänt snedstreck, ett utrymme, ett versalt T, ett utrymme, ett snedstreck, en sista plats och en pipa.