mynewspapers.net

Hur man gör & dekorera en fisk-formad kaka

Hur man gör & dekorera en fisk-formad kaka


Fisk-formad kakor är ett intressant och ovanligt val för ett parti. De kan målas med ätbara färger se realistiska eller täckt med socker pasta skalor eller choklad bitar och gelé bönor för en tropisk eller fantasi utseende. Du kan placera din fisk kaka en ombord eller tallrik täckt av blå cellofan eller pipa vågor med blå glasyr att slutföra en ocean tema.

Instruktioner

• Pre-Värm ugnen till 176 grader C. kombinera smör och socker i en skål och slå ihop ordentligt. Tillsätt äggen lite i taget, slog efter varje tillsats. Långsamt tillsätt mjölet, blanda efter varje tillsats.

• Smörj en tårtform och linje basen med smörpapper. Sked i blandningen, plattas toppen med en kniv. Grädda i 25-30 minuter tills kakan har stigit och är en blek gyllenbrun. Sätt en tandpetare i den djupaste delen av kakan. Om tandpetare kommer ut ren, svänger kakan på en kylande rack och låt svalna helt.

• Överföra kakan till en skärbräda och skär ut en grov oval för en fisk form med en svans i ena änden. Med en vass kniv, runda av kanterna och trimma toppen av huvudet för att göra det plattare. Använda extra bitarna av kakan för att göra fenor, fast dem vid de viktigaste kakan med sylt.

• Värm aprikos sylt och sprida det över kakan. Strö ditt arbetsyta med florsocker och rulla ut den gröna sockerpasta. Klipp ut en grov triangel form, och använda den för att täcka fiskens huvud, trimmar bort eventuellt överskott. Kavla ut den gul sockerpasta och täcka fisk svans och fenor.

• Klipp ut cirklar av grön och gul sockerpasta med hjälp av en cookie cutter. Börjar på svansen, ordna cirklar i rader, omväxlande en grön och en gul cirkel. Överlappa raderna att se ut som skalor.

• Lägg till ögon och mun av svart sockerpasta och låt kakan svalna ett par timmar tills sockerpasta har stelnat. Flytta tårtan till en kaka styrelse och dekorera bordet som du vill.