mynewspapers.net

Hur man gör cigarettrök i Cinema 4D

Hur man gör cigarettrök i Cinema 4D


Cinema 4D är ett 3D-modellering, animering och grafikprogram säljs av Maxon. Det används för att skapa innehåll för videospel, animerade filmer och animerade logotyper och titlar. Det används också för att skapa grafik. Ett sätt är det används är att lägga till specialeffekter, till exempel rök. Det finns flera sätt att göra detta i programmet. Vanligtvis har det gjort med partikeleffekter. Detta tillvägagångssätt är dock komplicerat och tidskrävande. Om du bara behöver en mycket grundläggande rök effekt som cigarettrök, detta kan göras med hjälp av material och en enkel modell.

Instruktioner

• Öppna Cinema 4D. Gå till "-primitiver" högst upp och klicka på formen "Kuben" att automatiskt lägga till scenen.

• Välj "Kuben" och klicka på knappen "Gör redigerbara" till vänster. Välj funktionen "Skala" högst upp och Använd handtagen platta kuben i "Z" riktning.

• Ändra val av läge till "Polygon" och klicka på en av de plattar ansiktena. Högerklicka på ansiktet; alternativen, välj "Matrix extrudering." Drar med verktyget att pressa i ansiktet för att bilda ett ungefär horn format objekt.

• Gå till alternativen "Matrix pressa" längst ned till höger och ändra posten första "Rotation"-10 och andra till 50.

• Gå till paletten "Material" längst ner. Välj "Fil" menyn och välj "Shader." Alternativen, välj "Dimma."

• Högerklicka på "Dimma" materialet som visas på panelen och välj "Redigera". I dialogen som visas, ändra första och andra "Frekvens" poster till 10. Ändra "Typ" till "Exponentiell." Ange "Tjocklek" och "Minska" till 50 och "Turbulensen" till 75. Stäng dialogen.

• Dra material från panelen till objektet på scenen. Nu kan du återge vyn så att få rök effekt.