mynewspapers.net

Hur man gör Chenille halsdukar

Hur man gör Chenille halsdukar


Chenille hänvisar till en mjuk, staplade garn att när stickad, kan likna sammet eller velour. Garnet kan göras från en mängd olika material, inbegripet bomull, akryl, rayon och silke. Chenille halsdukar är ofta mjuk och drapey, och kan känna underbara mot huden. Stickning med sniljgarn kan vara ganska olika från stickning med andra garner, på grund av att den har korta pålar som kan hålla sig till en annan. Dessa sjalar kan vara snabb projekt, lämplig även för en början sticka.

Instruktioner

• Sticka en mätare swatch 4 inches kvadrat. Högarna på chenille orsaka garnet att ta på sig, att göra tensioning garnet en stor förändring av traditionellt handspunnet garn. Sticka en mätare färgruta, inte bara att avgöra antalet maskor per tum som du får, men också att vänja sig själv till garnet.

• Multiplicera önskad bredd för din halsduk med antalet maskor per tum från din mätare swatch. Detta ger dig antalet maskor du kommer att behöva kasta på att dina nålar. Halsdukar är i allmänhet mellan 6 och 8 inches bred.

• Kasta på din önskat antal maskor och sticka. Fortsätt sticka i Trikålinne söm, som stickning en rad och sedan porlande nästa, omväxlande sticka och aviga rader. När du har nått önskad längd för din halsduk, maska av alla stygn. Klipp garnet och använder din gobeläng nål, väva i alla ändar.

• Skär talrika bitar garn till samma längd, mellan 10 och 20 inches. Hålla ihop två strängar av garn och vik dem på mitten. Sätt in virknålen i halsduken omedelbart ovanför gjuten på raden. Ta tag i delarna av garn på luckan peka med kroken, och dra en slinga genom. Infoga din virknålen i öglan och ta tag i svansen på marginella. Dra svansen genom öglan. Upprepas med jämna mellanrum längs rösterna på och kasta loss kanterna på halsduken.