mynewspapers.net

Hur man gör Cement steg i en kulle

Hur man gör Cement steg i en kulle


Installera steg i en kullig gård eller anlagda området kan vara ett attraktivt sätt att ge tillgång till sluttande terräng. Att bygga trä former och fylla dem med gjuten betong är det traditionella sättet att skapa cement steg; med hjälp av förtillverkade, cement steg-forms kringgår denna komplexa och arbetsintensiv process. Låg steg former sida vid sida för att skapa en bredare trappa och fylla dem med asfaltläggare tegel för en attraktiv och hållbar finish.

Instruktioner

• Redogöra för måtten på din planerade åtgärder med trä stakes och mason's string. Inkluderar en 4-tums clearance på vardera sidan av dina steg, samt längst fram och tillbaka.

• Gräver ett hål 6 inches djupare än ytan höjden av steget. Fyll den utgrävda hål med compactible grus. Kratta gruset för att bilda en 1/8-tums, nedåtriktad lutning--tillbaka till framsidan--för varje fot steg längd; denna liten lutning gör vattnet kan rinna av i riktning mot lutningen i stället för att samla på ytan. Platta till grus med en hand tamper--en tjock fyrkantig metallplatta med en lång trähandtag--säkerställer att sluttningen förblir intakt.

• Placera förtillverkade steg-formulär för det första steget på grus. Låg en nivå i de. Se till att de är nivå sida till sida, och upprätthålla rätt nedåtgående slutta från baksidan till framsidan.

• Häll ett lager av grus i form och platta till den med en hand tamper. Bekräfta att avståndet från grus yta överst i formuläret motsvarar tjockleken på en asfaltläggare tegel, plus en tum. Kontrollera detta avstånd med en 2 x 4-tums trä styrelse legat överst i formulären. Mäta ner till grus yta.

• Häll ett 1-inch-thick lager av sand i formuläret. Placera asfaltläggare tegel i formulären i det mönster som du önskar. Lägga till eller ta bort sanden under tegelstenar som behövs för att skapa en jämn yta. Försiktigt dunka tegelstenar med en gummiklubba göra liten höjd justeringar. Sopa sand över marksten fylla i tegel lederna.

• Gräver för nästa steg, factoring i överlappningen på först och lämna en 4-tums clearance på båda sidor och rygg. Fyll i detta utgrävda hål med grus. Packa det så att dess yta är lika med upp i det första steget, och har också en 1/8-tums per fot nedåtriktad lutning tillbaka till framsidan.

• Upprepa processen tills alla cement steg är installerade. Fyll den 4-tums clearance längs sidorna, fram och tillbaka i trappan med smuts och grus att uppnå ett rent, färdiga utseende.