mynewspapers.net

Hur man gör canopic burkar av själv hårdna lera

Hur man gör canopic burkar av själv hårdna lera


När egyptierna kungen dog, de var mumifierade och deras inre organ var och läggas i canopic burkar. De fyra canopic burkarna dekorerades med symboler av livet efter detta och cheferna för fyra protector gudarna av konungen, söner till guden Horus. Gör canopic burkar av själv hårdna lera med dina barn att lära dem om egyptiska kulturen eller använda dem som Halloween dekorationer för en mumie-tema Halloween-fest.

Instruktioner

• Rulla en bit aluminiumfolie i en boll. Tryck på folien att forma det till formen på huvudet av en schakal, katt eller hök. Använda fler bitar folie när det är nödvändigt att göra öronen, munkorg eller näbb av djura huvudet.

• Fäst locket till yoghurt cup. Tryck på aluminiumfolie huvudet på locket yoghurt Cup. Vira en bit silvertejp runt kanten av locket och halsen av aluminiumfolie djura huvudet. Tryck aluminiumfolie ner att eliminera alla knölar eller lösa bitar och göra huvudet så smidigt som möjligt. Om folien är mycket löst, Använd en liten bit silvertejp för att säkra det.

• Skär gips gasväv i 8-cm-av-8 cm (3-av-3-tums) avsnitt för huvudet och 8-cm-av-13-cm (3-av-5-tums) avsnitt för cup. Placera vatten i en stor bunke. Doppa gips gasväv, en bit i taget, och ur vattnet. Håll gasväv över skålen för 30 sekunder så att överflödigt vatten att rinna ut och vrid ur den med fingrarna. Linda större gips gasväv bitar runt botten av koppen. Linda små gips gasväv bitar runt aluminiumfolie huvudet. Överlappa gips som du Vira den; inte lämna några luckor mellan bitar av gasbinda. Låt den "burk" sit över natten så att putsen torka och hårdna.

• Knåda luft-härdande lera med händerna. Rulla den i långa rep, och spolen lera repen runt burken, start vid basen och långsamt foder sidorna av yoghurt cup. Slät linor tillsammans med fingrarna. Gör samma sak för huvudet.

• Skapa en 5 cm (2-tum) remsa av lera som är höjden av yoghurt cup och tryck in i yoghurt koppen så att det i linje med huvudet av djuret, under djurets munkorg. Tryck på egyptiska hieroglyfer stämplar in remsan av lera. Rita en linje på vardera sidan av remsan för att göra en kant. Låt canopic burken lufttorka i två dagar.

• Måla canopic burken med akrylfärger.