mynewspapers.net

Hur man gör bröd i mikrovågsugn

Hur man gör bröd i mikrovågsugn


Mikrovågsugnar används vanligen som ett bekvämt sätt att värma mat, eller förbereda några färdiga hotellpoolen behandla. Men finns det många livsmedel som kan tillagas i en mikrovågsugn; Det går faktiskt att göra bröd med mikrovågsugn. När du gör bröd i mikrovågsugn, är knåda brödet ett steg som kan elimineras. Dessutom förkortas tid som krävs för degen att stiga.

Instruktioner

• Kombinera 2 msk smör med 235 ml (1 dl) mjölk och värmen på medelhög effekt tills smöret är smält. Temperaturen i blandningen ska vara mellan 40 och 55 grader C (110 och 130 grader F). Om blandningen kokar eller blir för varmt, får det svalna så att jästen att växa.

• Tillsätt jäst, salt och socker till smör och mjölk blandningen och blanda väl. Ställ blandningen åt sidan i fem minuter, så att jästen att växa.

• Blanda jäst lösningen till 325 g (2 1/2 dl) mjöl och rör om tills en klibbig boll bildas. Inte knåda degen; bara blanda tills degen bollen kan hanteras. Täck bunken med en ren fuktig trasa och mikrovågsugn på hög i 30 sekunder.

• Ta bort skålen från mikrovågsugnen och dela degen i fyra lika bollar. Spraya en mikrovågsugn-safe maträtt med icke-minne matlagning spray och placera bollarna på skålen. Täck degen med en pappershandduk och låt det sitta i 10 minuter.

• Ange vilken makt på 40 procent och mikrovågsugn degen bollar i 25 sekunder. Låt degen vila i mikron; i ungefär en timme kommer degen stigit fint.

• Värm en liten burk vatten i mikron tills vattnet kokar. Placera degen i mikrovågsugnen bredvid burken. Borsta toppar i degen med sallad olja och värme på 10 procent makt i 20 minuter.

• Test bröd att se om det är gjort genom att trycka på skorpan. Skorpan kommer våren tillbaka om brödet är gjort bakning. Om det inte sker, värm i ytterligare en minut på full effekt. Om du önskar en brun skorpa, värma färdiga mikrad brödet i en konventionell ugn på 220 grader (425 grader F) i fem minuter.